уторак, 18. октобар 2016.

Kuligre : 4 Sastojka * 4 Ingredients* 4 Zutaten, numero14

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Recept šalje : Javorka Filipović. Sretno!



PILEĆI BATACI U SOSU OD BELOG VINA


 SASTOJCI:

4 pileća bataka s karabatkom
1 glavica crnog luka
150 g dimljene slanine
300 ml belog vina
i još:
2 kašike maslinovog ulja
1 lovorov list
1/2 kašičice majčine dušice
1/2 kašičice ruzmarina
malo origana
soli po ukusu
  
PRIPREMA:

Meso oprati i prosušiti, pa batake odvojiti od karabataka.

Crni luk sitno iseckati a zatim ga pržiti na zagrejanom ulju dok ne postane staklast. Dodati slaninu sitno iseckanu i pržiti je dok ne postane providna.

Ubacite meso i lovorov list, te nastavite s prženjem dok meso blago ne porumeni s obe strane.

Naliti vinom, dodati origano, majčinu dušicu, ruzmarin i malo soli po ukusu pa sniziti temperaturu. Poklopiti i sve dinstati oko 60 minuta.

Za to vreme vino će uvriti, a sos će dobiti gustinu koja je pogodna za pasiranje štapnim mikserom. Možete sos ostaviti i tako da se vide komadići slanine.

Meso poslužiti još toplo, preliveno aromatičnim sosom.


Huehner Keulen in Weisswein Sauce 


  ZUTATEN:

4 Hähnchenkeulen mit karabatkom
1 Zwiebel
150 g geräucherter Speck
300 ml Weißwein 
und:
2 EL Olivenöl
1 Lorbeerblatt 
1/2 Teelöffel Thymian
1/2 Teelöffel Rosmarin
ein wenig Oregano
Salz nach Geschmack
  
ZUBEREITUNG:

Fleisch waschen und trocken, und Oberschenkeln von Keulen getrennt.

 Die Zwiebeln  fein hacken und dann in heißem Öl glasig braten. Zufuegen fein gehackten Speck und braten, bis es durchscheinend wird.

Legen Sie das Fleisch und Lorbeerblatt , und weiter braten, bis das Fleisch  von beiden Seiten gebräunt ist.

Gießen Sie den Wein, fügen Sie den Oregano, Thymian, Rosmarin und eine Prise Salz, am niedrigen Temperatur. Abdecken und kochen,  etwa 60 Minuten.

Während dieser Zeit wird der Wein aufkochen und die Sauce  dicker sein.

Fleisch servieren noch warm, gekrönt mit aromatischen Sauce.



CHICKEN LEGS IN SAUCE OF WHITE WINE


  INGREDIENTS:

4 chicken drumsticks with karabatkom
1 onion
150 g smoked bacon
300 ml of white wine
and more:
2 tablespoons olive oil
1 bay leaf
1/2 teaspoon thyme
1/2 teaspoon rosemary
a little oregano
salt to taste
  
PREPARATION:

Wash the meat and dry, and thighs separated from drumsticks.

Finely chop the onions and then fry in hot oil until translucent. Add finely chopped bacon and fry it until it becomes translucent.

Put the meat and bay leaf, and continue to fry until the meat is browned goods from both sides.

Pour the wine, add the oregano, thyme, rosemary and a pinch of salt to taste, on  low temperature. Cover and cook all of about 60 minutes.

During this time the wine will evaporate and the sauce will get a density that is suitable for pureeing blender. You can leave the sauce so that you can see bits of bacon.

Meat served still warm, topped with aromatic sauce.

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