понедељак, 23. јун 2014.

Sladoled od kukuruza- Corn Icecream





Da znam i ja ,čudno zvuči i bila bih skeptična, kao što je moja blogokoleginica .genije u kuhinji i tvorac  ove delikatese Zoki bila, da ona nije potvrdila da je krajnji rezultat fantastičan.Originalan recept možete videti OVDE

Yes I know,it sounds strange but do not worry, author and founder  of this recipe confirmed the end result is great.

500 ml slatke pavlake
375 ml punomasnog mleka
250 g šećera
400 g skuvanog kukuruza šećerca 
4 žumanca

Priprema:

U blender staviti kukuruz i mleko i sve izblendirati,tu smesu staviti u šerpicu, dodati pavlaku i šećer i sve zagrevati, mešajući da se šećer otopi ali ne treba da provri. ( ako volite da imate komadiće kukuruza onda nemojte potpuno samleti, ostavite male komadiće u smesi )

Umutiti jaja sa žicom za mućenje i polako dodavajući vrelu smesu od kukuruza i mleka u jaja, stalno muteći.
Sipati sve u šerpicu i vratiti nazad na ringlu i kuvati samo dotle dok, kad stavite varjaču u smesu ne ostane gušć smesa na varjači, smesa se mora mešati, inače će zagoreti.
Skloniti sa ringle,ostaviti da se malo ohladi a onda sipati u neku staklenu posudu i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi, najmanje 4 sata.

Sipati u mašinu za sladoled i pustiti da tradi sve dotle dok ne dobijete mekan sladoled...za vas,koji volite mekan sladoled možete ga jesti odmah, ja ga ne volim, sipati u posudu koja može da se stavi u zamrzivač i smrznuti preko noći ili najmanje 6 sati.
Za vas, koji nemate mašinu, izvaditri iz zamrzivača posle sat vremena i dobro ga izmešajte sa viljuškom, vratiti i ostaviti još sat-dva i još jednom izmešati sve sa viljuškom i onda ostaviti da se potpuno stegne ili raditi na način na koji vi pravite sladoled.






Ingredients

500ml cream
300 ml  milk
250g sugar
400g cooked sweet corn.I used can of sweet creamed corn which does not need                    blending
4 egg yolks

Blend corn and milk ,put in a pot; add cream and sugar.
Let it simmer till sugar is dissolved,don't let it boil. 
Beat egg yolks  and mix in in the pot.Temper.meaning put first a little to cool milk mix down and avoid getting scrambled eggs.Than still steering add the rest. 
Mixture  is  ready,when it sticks on your wooden spoon

Let it cool done.Pour into your dish  and let it in the fridge to cool down completely.

If you are using ice cream machine than put it in the machine and  follow instruction as u usually would.
So I poured mine into the  dish and left in the  fridge for an hour.
Than put it in the freezer
After another hour  took it out and mixed it with a fork.
Back in the freezer repeat process after 2 hours.
After that ,back to the freezer.

There  are many ways you can serve this :chocolate sauce,caramel sauce,fruit ...
I served  mine  with chocolate sauce. No matter how you do it you will be stunned with the taste of this invention.Cheers




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer