субота, 08. октобар 2011.

Ćokolada i Karamel ..za Medenu..Chocolate and Caramel for Honeybee -Chocolade en Caramel voor Honeybee-Schokolade und Caramel für Honeybee

Ovaj kolač sam pravila za čokoladni swap  na blogu Medena.U medjuvremenu smo se složili da će ga jesti samo u mislima, jer je previše daleko da ga pošaljemo.Ali recept je jednostavan da ga i ona može sama napraviti..da uživa u njemu dok razgleda šta sam joj umesto toga poslala.
Inače imam raspust ove nedelje što dolazi i još razmišljam gde bi smo Cali i ja mogle pobeći na nekoliko dana.Naravno saznaćete kad se vratimo.
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I made this cake for the swap chocolate cake on   a  beautiful blog of Honeybee Medena.As of course we are too far away to swap the cakes we agreed she is gonna eat them in her imagination.However the recepie is easy and she can make this herself while she is hopefuly enjoying the replacement I have send her.
Next week are school holidays and I am still thinking where Cali and me could go for couple of days.But you will know where ,when I come back.

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Ik heb deze taart gemaakt voor de swap chocolade cake op het prachtige blog van Honeybee Medena. We zijn uiteraard te ver weg om de taarten  te verstuuren en  zo hebben we afgesproken, dat ze deze in haar fantasie zal eten. Het recept is eenvoudig en ze kan dit zelf  maken terwijl ze ,hoopelijk,geniet van de andere dingen die ik haar gestuurd heb:).

Volgende week zijn schoolvakanties, en ik ben nog steeds an  denken, waar Cali en ik konden gaan voor een paar dagen .Jullie zullen het hier lezen als ik terug ben.


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Ich habe diesen Kuchen für die Swap-Schokoladenkuchen auf schönen Blog von Honeybee Medena gebacken. Natürlich sind wir zu weit weg, um den Kuchen  zu verschicken so haben wir vereinbart,Sie wird sich den geschmack vorstelen..Das rezept ist sehr leicht nach zu machen,so koennte Sie das auch tun weil Sie ,hoffentlich,sich freut ueber den Ersatz das Ich Ihr geschickt habe.
Nächste Woche sind Schulferien, und ich bin immer noch  am denken, wo Cali und Ich verschwinden koennen fuer ein Paar Tagen.Ihr werdet es hoeren wenn wir zurueck sind:)
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Sastojci
375 grama istopljenog putera
2 1/2 šolje šećera
3 šolje brašna
3 kašičice praška za pecivo
6 Kašika kakao


Ingredients

375 gram butter melted
2 ½ cups sugar
3 cups flour
3 tsp baking powder
6 Tbs cocoa


 
Ingredienten

375 g boter gesmolten

2 ½ kopjes-suiker

3 kopjes bloem

3 tlp bakpoeder

6 Eetlepel cacao



Zutaten

375 g Butter geschmolzen

2 ½ Tassen Zucker

3 Tassen Mehl

3 tlf  Backpulver

6 EL Kakao
Ulupaj Puter i šećer dok ne dobiju svetlu boju
Beat the butter and sugar until it starts to get paler.
Klop de boter en de suiker totdat het begint licht te worden
Die Butter und Zucker mixen bis es  schoene leichet Farbe bekommt


Dodaj brašno,prašak za pecivo i kakao
Add flour,baking powder and cocoa
Voeg bloem,bakpuder en Kakao 
Gib zu Mehl,Bakpulver und Kakao
Miksaj dok se sve ne sjedini
Mix till all well combined
Vermeng tot dat alles goed vermengd is
Mixen bis alles gut vermischt ist

Pritisni testo u tepsiju koja je obložena papirom za pečenje
Press in the lined tin
Anndrukken in bakblik met bakpapier
Drukken in bakform welche mit bakpapier belegt ist


Peci na 180 stepeni Celzija,45 minuta.Izvadi iz rerne i ostavi da se hladi,15 minuta
Bake at 180 Degrees Celzius for 45 minutes.Take out the oven and let it cool 15 minutes
Bak op 180 Graden Celizius voor 45 Minuten.neem uit de oven en laat het afkoelen voor 15 Minuten
Backen bei 180 Grad  Celzius  45 Minuten. Aus dem Ofen nehmen und abkühlen lassen 15 Minuten

Karamel
1200 grama, 3 konzerve zasladjenog  kondenzovanog mleka
90 grama putera
6 kašika sirupa ,Golden Syrup


Caramel

1200g sweetened condensed milk (3 tins)
90g butter 
6 TS golden syrup


Karamel
1200g gezoete gecondenseerde melk (3 blikjes)

90g boter

6 eeetlepel golden syrup

Karamell
1200g gezuckerte Kondensmilch (3 Dosen)

90g Butter

6 Essloeffel Sirup


Izmešajte ova tri sastojka





Combine all three ingredients.

Vemeng de drie ingredienten
Kombinieren Sie alle drei Zutaten.



Sipaj na ohladjen kolač
Pour over cooled base
Giet over gekoelde deeg
Giess ueber gekuehlten Kuchen

Vrati nazad u rernu 10 do 15 minuta.Počeće da tamni na ivicama i da 'cvrči '.Izvadi iz rerne i ohladi 15 minuta.
Put back in oven for 10-15 min.  

It will start to brown slightly around the edges and slightly bubble.  Take out of the oven and cool for 15 minutes.
Doe het weer in de oven voor veredere 15 minuten
Het zal een beetje bruin beginnen te worden rond de randen en licht prutelen. Haal uit de oven en laat afkoelen gedurende 15 minuten.
Es wird  beginnen leicht  zu bräunen  an den Rändern und leicht kocheln.. Nehmen Sie aus dem Ofen und kühlen für 15 Minuten.

Premaz od čokolade
Posle 5 minuta pospi komadićima tamne čokolade.Vruća smesa će to rastopiti, a ti sa spatulom izravnaj da bude ravnomerno.Ako su komadi preveliki možete ih zagrejati u mikrotalasnoj ili na šporetu otopiti.U poslednjem slučaju onda možete mazati i na hladan kolač

Chocolate Topping

After 5 minutes, sprinkle with dark chocolate chips. Using a pallet knife or spatula spread the chocolate over so it is nice and flat.  The heat from the slice will melt the chocolate. If you are using chocolate buttons or chopped chocolate, place the chocolate in the microwave and heat in 30 second amounts until melted, stirring each time  (as pictured) then spread over slice (this can be done when the slice is cold).

Chocolade Topping

Na 5 minuten, bestrooi met donkere chocolade chips. Met behulp van een paletmes of spatel ,de chocolade over verspreiden to dat het  mooi en plat is. De warmte van de cake  zal de chocolade melten. Als u gebruik maakt van chocolade knoppen of gehakte chocolade, plaatst u de chocolade in de magnetron  in 30 seconden tot gesmolten, roer elke keer (zoals afgebeeld) en vervolgens verspreid over slice (dit kan worden gedaan wanneer het schijfje koud  is).


Nach 5 Minuten bestreichen  mit dunkler Schokolade-Chips. Mit einem Spachtel oder verteilen die Schokolade über so  es ist  schön flach. Die Wärme aus der Scheibe schmelzt die Schokolade. Wenn Sie mit Schokolinsen oder gehackte Schokolade arbeiten, legen Sie die Schokolade in der Mikrowelle und Wärmen in 30 Sekunden , bis sie geschmolzen ist, Rühren jedes Mal (wie abgebildet), dann über Scheibe (dies kann geschehen, wenn die Scheibe kalt ist)  verbreiten.



Seći sa vrućim nožem
Cut with warm knife
Met warme mes snijden
Mit warmen Messer Schitten machen

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