четвртак, 05. јун 2014.

Čokoladni Whitakers sa Ghana Čokoladom

 Posle  dužeg vremena evo jedne torte opet.Samo dok sad u julu naidju svi rodjendani..biće ih još i još!


Sastojci

1 šolja šećera
1/2  šolje putera
2 jaja
1 kašičica vanile
1 pomorandža
1 šolja iseckanih datula
Prstohvat soli
2 šolje brašna
1/ kašike sode bikarbone,rastvorene u vodi
1 Blok tamne Ghana čokolade (700 grama)


1.umutimo kremasto puter i šećer


2. Dodamo jedno po jedno jaje .miksajući  posle svakog



3.Dodamo datule i isečenu pomorandžu sa korom (neprskanom)



 


5.Dodamo prosejano brašno i rastvorenu soda  bikarbonu,kao i so i vanilu


6


6.Sve promešamo(ja rukom)


7.Sipamo u namašćen pleh






8. Pola čokolade izlomimo na kocke i zabodemo ih u testo




9. Pečemo na 160 stepeni Celzija 45 minuta





10 Kad je pečen izvadimo ga da se ohladi i prevrnemo ga naopako,pa je donja strana gornja.

Ganaš
Ostatak čokolade
500 ml pavlake




Pavlaku možete zagrejati u mikrotalsnoj na jako  2 minuta


Stavimo komade tamne čokolade i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se potpuno ohladi.
Premažemo i ukrasimo  po  želji













Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer