субота, 07. јун 2014.

Tortiljas



Baš često pravimo tacose ,tortilje,buritos i kako se svezovu.Pa nije ni čudo kad se uvek prijave neki klinci za ručak.Osim toga kako je ovde govedje meso najskuplje (mislimmalo bolji delovi kao stejk,Izvrsnaoideja da se lepo iseče na tanke komadiše uz prilog ovakvim jelima.Najviše volimAngus stejk .Meso ej fino išarano  uvek ima još i onaj deo na kraju od masti,koji možete iseće kad ga ispešete  ali nikako pr jer mu to daje poseban ukus.
Dakle spremimo

1 poveći stejk.isečen na tanke štrafte
12 Tortilja  150 grama izrndanog kaškavalja
1 šolja salse (ja je pravim od paradajz sosa,iseckane paprike i krastavca)
Zelena iseckana salata
 1 limeta Shoarma ( Začin)*




Sve fino iseckamo,izrendamo .Meso začinimo  i propržimo oko 8 minuta
I onda slažemo.Ja tortilje rvo u srebrnoj foliji zagrejem u rerni












Ako želite da napravite ovaj začin


1/2kašičice crnog mlevenog bibera
1/2 kašičice korijandera u prahu
1/2kašičie aleve paprike
1/2 kašićice djumbira u prahu
1/2 kašičice Kadjun bibera
1/2 kašičice cimeta
1/2 kašičice orašćića
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice belog luka  prahu
1/2 kašičice peršuna 
1/2 kašičice soli




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer