среда, 04. јун 2014.

Poslastica sa kestenom,jogurtom i suvim šljivma



Kod nas još  malko pa počela zima.I tako dok se većina vas baca na jagode,višnje, trešnje i po redu sveže voće, mi prelazimo na rustičnije stvari ,kao što su kesteni,suvo voće i zamrznuto.
Ova poslastica je fantastična.Uopšte je nije teško spemiti a rezultat če iznenaditi svakoga ko proba

Sastojci

800 grama kestena,kuvanog,oljuštenog
200 gram  suvih  sljiva,iseckanih
250 grama šećera
250 grama kvalitetnog gušćeg jogurta



Priprema

1. Skuvamo kesten.Ako malo zasećete koricu brže će se skuvati.Kada je skuvan ,ostavimo da se ohladi pa ga oljuštimo

2.U medjuvremenu dok se kesten skuva,sipamo u šerpu  isečene suve šljive,2oo grama šećera i malo vode
Ostavimo da krčka dok se sve lepo zgsne i napravi se gust sos.



3. U drugoj šerpi stavimo 200 grama šrećera i na niskoj vatri ostavimo da počne da se karamelizuje.Okrećemo posudu redovno u krug ,nikako ne mešamo.Kada je karamel dobio lepu tamno zlatnu boju ,sklonimo sa vatre.

4.Očišćen kesten isečemo na krupnije komade,stavimo  na kuhinjski papir i pospemo karamelom


Kada se malo ohladi,  počnemo da redjamo
Suve šljive na dno,pa jogurt,pa kesten,.Divota


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer