недеља, 08. јун 2014.

Čokolada,banana,karamel torta



Omiljen kolač moga tate.Nikad ne pita da ga pravim...kao što nikad ništa  direktno ne traži.Više je kao  usput kad kaže..Baš  mi se jede onaj čokoladni kolač sa bananama i  karamelom.A meni nema većeg zadovoljstva nego svome ocu ispuniti želju.

Alo ga budete pravili videćete kako moj tata ima baš dobar ukus!

Sastojci



Testo
1 1/2 šolja putera na sobnoj temperaturi 
4 šolje brašna
3 kašičice sode bikarbone
1 kašičica soli
5 vrlo zrelih banana ,izmrvljenih
1 kašičica vanile
7 kašika kakao
2 šolje šećera
6 velikh jaja
1 banana za ukras

Ganaš

250 ml pavlake
250 grama tamne čokolade

Karamel

200 grama šečera

Priprema

Ulupamo šećer i puter mikserom dok dobije lepu žutu boju
Dodamo jaja jedno po jedno,izmedju mešajući
Dodamo vanilu
Prosejano brašno,kakao,so, sodu bikarbonu
Izmiksano testo podelimo na dva i pečemo dve kore





U predgrejanoj rerni pečemo 50 minuta na 160 stepeni Celzija
Kore ostavimo da  se dobro ohlade

U medjuvremenu pripremimo ganaš.Ostavimo pavlaku da provri i odmah je sklonimo dodajuči komade čokolade i mešajući dok dobijemo glatku masu.
Ako se žurite ostavite u friz da se ohladi i stegne

Takodje pripremimo karamel.U posudu sa debljim dnom sipamo šečer,kad počne da biva braon sa strane ,tj da se topi, onda okrećemo šerpu, nikako ne mešamo.



Ostavimo da dobije lepu zlatnu boju, pa sipamo na banane.Jedan mali deo nam treba da u njega stavimo zvezdice koje smo napravili od banane, a koje će nam služiti za ukras.
Kore presečemo na pola,.tako da dobijemo 4 kore
Svaku premažemo bananom i karamelom .



Zatim sve premažemo sa ganašem  i ukrasimo zvezdicama od banana.




Ostavimo u frižider da se stegne







Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer