петак, 11. април 2014.

Kolač sa griz pudingom i sirupom od pomorandže






Ovo je jedan od omiljenih kolača moga tate.Mogu samo da kažem da ima fantastičan ukus!
Hrskavu koricu na vrhu i onda eksplozija ukusa kad zagrizete.Lako se sprema i dobro se čuva u frižideru i do nedelju dana



















Sastojci



 Puding
 4 šolje mleka
2 kašičice vanile
1  šolja griza
1/2 šolje kastor šećera
4 Jaja
2 kašike rendane korice limuna
100 grama putera,topljenog
12listova filo kora

Sirup

1šolja kastor šećera
1 šolja vode
2 kašike soka od linuna
malo rendane korice od pomorandže
1 štapić cimeta





Priprema

Prvo skuvamo mleko i vanilu,Ostavimo d prokuva pa smanjimo temperaturu.
Ddamo  1/3 griza i mešamo
Kad se malo zgusne.skinemo sa šporeta
Dodajemo jedno po jedno jaje ,mešajući
Vratimo na šporet I mešamo dodajući ostatak griza
Na srednjoj mperaturi,mešajući,oko 5 minuta
Skinemo sa šporeta i dodamo rendanu koricu limuna






Namastimo pleh i anredjamo polovinu filo kora
Ssvaku posebno premažemo puterom




Sipamo pudding





Sada pokrijemo ostalim filo korama,opet svaku posebno premažemo puterom




Pečemo 1 sat na 160 stepeni Celzija



Dok se hladi pripremamo sirup
Na niskoj temperature sve sastojke sipamo i mešamo
Napravimo rupice na kolaču i sipamo sirup.
Odličan kolač ,svakako probajte




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer