Hvala Bogu za pite.Uvek imam rezervne fiolo kore,tanke,deblje,sltako,slano testo,a sve zahvaljujući prijatelju Grčkom pekaru koji ih pravi veoma kvalitetno!
Povrće imam u izobilju skoro do početka zime a kasnije smrznuto nadje se još par ekstra stvari kao npr ovde masline ,meso izmeljem(nikad ne kupujem gotovo mleveno meso) i za tren oka se stvori ukusan ručak!
Satojci
300 grama mlevenog mesa
1 paprka šilja
2 duguljasta patlidžana
1 crveni luk
2 čena belog luka
100 grama maslina
1 čili papričica
2 sveža paradajza
2 veće deblje filo kore
So ,biber sveže mleven
Sve povrće isečemo i dinstamo na srednjoj temperature Oko 10tak minuta
Tome dodamo mleveno meso i začine.promešamo dobro i propržimo još 5 minuta
Stavimo jednu koru u namašćenu vatrostlnu posudu.Koru premažemo istopljenim puterom i sipamo sastojke iz tiganja
Prekrijemo drugom korom ,namašemo puterom I nabodemo maslinke na vrh
Pečemo 20 minuta na 220 stepeni Cezija
Jedemo!
Нема коментара:
Постави коментар