среда, 01. јун 2016.

Ras El Hanout Štanglice od pilećeg mesa




Pogledajte šta je lepo smislio Dragan Živkovič za naše takmičenje u Kuligrama za Najbolji Recept sa začinom Ras El Hanout. Priključite se i vi. Pravila igre nadjite na mojoj Facebook stranici FOOD Zaklučno 10 juna.




1/2 kilograma pilećeg belog mesa
200 grama kačkavalja
2oo grama šunke
100 grama šampinjona
2 komada jaja
2 dl jogurta
2 dl pavlake
malo soli
2 kašike ulja
1 kašičica začina Ras El Hanout



Meso malo posoliti, dodati začin Ras El Hanout i ostaiti dvadesetaik minuta u frižideru da upije začin i so.  Za to vreme umutiti jaja dodati pavlaku i jogurt,malo posoliti i dobro sjediniti.
Podmazati posudu u kojoj će se peći štanlice, meso tučkom izlupati tanko i poredjati u nauljenu posudu. Preliti umušenom masom sa jajima, zatim poredjati kačkavalj, ponovo preliti, poredjati šunku preko preliva

 ponovo preliv, zatim šampinjone narezane na listiće i na kraju sve zaliti preostalim prelivom

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata.
Sačekati da se prohladi i seći na štanglice ilikocke, kako vam odgovara
Prelepog je ukusa moće se na slavljima služiti kao predjelo, ali može biti i glavno jelo uz neki dodatak
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer