понедељак, 01. фебруар 2016.

Pileća Paelja * Chicken Paella







Scroll down for Recipe in English

Obično kad mislimo o Paelji , mislimo na Španiju, sumce i jelo bogato ribom i morskim plodovima. Pravim ja i takvu Paelju, ali sad sam pravila Paelju sa pilećim batacima. Ništa manje ukusno, naprotiv.  Paelja se u raznim delovima Španije pravi na razne načine pa i sa piletinom. Nadam se da čete i vi pokušati i okušati ovo jelo , jer je zaista predobrog ukusa.

Sastojci

1/2 kašičice šafrana
  200 ml  vrele  vode
  2 Kašike maslinovog ulja
  200g chorizo ili kabanero ili ljute kobasice  narezane
  1 veliki crni luk, sitno seckan
  3 češnja belog luka, iiseckanog
  8 pilećih bataka
  1/2 šolje suvogg belog vina
  2 1/2 šolje  pileće bistre  supe
  2 šolje arborio pirinča
  400g  paradajza isečenog na kockice
  1 1/2 kašičice dimljene paprike

  1 šolja smrznutog graška (ja sam još imala onu dugačku buraniju iz prethodnoh posta)




Priprema

Stavite šafran u malu činiju. Sipajte vrelu vodu i stavite na stranu.

Zagriejte 2 kašičice ulja u paelja tiganj ili  u običan veliki dubok tiganj, na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasicu i pržite oko 2 minuta. Mešamo svo vreme. Odložimo na tanjir sa kuhinjskim  papirom

Dodajte preostale 1 1/2 Kašike ulja,  crni i beli luk. Dinstajte 2 minute ili dok ne omekšaju. Dodajte piletinu. Pržite, okrećući se često, oko 5 do 6 minuta i. Dodajte vino i 1/2 šolje bistre supe. Smanjite temperaturu na srednje. i dinstajte oko 10 minuta  ,okrećučo meso povremeno i dok skoro sva tečnost ispari.



Dodajte pirinač, šafran  u vodi, paradajz, papriku i 1 1/2 šolje bistre supe Malo prodinstamo pa dodamo. grašak,kobasicu i preostalu bistru supu 1/2 šolje


Posolite i pobiberite. Sipamo u vatrostalnu posudu

Stavite u rernu na 200 stepeni Celzija oko 15 minuta.
Serviramo u vatrostalnoj posudi u kome se paelja pekla



******************************************************************************

Ingredients


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  





 Create

Put the saffron in a small bowl. Pour the boiling water and set aside.

Heat 2 teaspoons oil in a paella pan or in an ordinary large deep frying pan, over medium heat. Add sausage and fry for about 2 minutes. Stir all the time. Lay aside on a plate with a paper towel

Add the remaining 1 1/2 tablespoons oil, onion and garlic. Simmer for 2 minutes or until soft. Add chicken. Fry, turning frequently, about 5 to 6 minutes. Add wine and 1/2 cup of clear soup. Reduce the heat to medium. and simmer about 10 minutes, turning the meat occasionally until almost all the liquid evaporates.
Add the rice, saffron water, tomatoes, pepper and 1 1/2 cups of clear soups Simmer for a bit add. peas, sausage and remaining 1/2 cup of clear soup
Season with salt and pepper. Pour into an ovenproof dish
Put in the oven at 200 degrees Celsius for about 15 minutes.
Serve in a  dish in which you made it.





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer