понедељак, 01. фебруар 2016.

Pileće mleveno meso u Teriyaki sosu *Teriyaki Chicken Meat balls



Scroll down for Recipe in English

Volim i često pravim jela , koja vode poreklo iz Azije. Kod kineskih jela na primer dopada mi se što oni jako brzo u woku spremaju sveže povrće , tako da je ukus mnogo bolji.
Ovoga puta sam napravila svoju kombinaciju sa pilećim mlevenim mesom i mojim najomiljenijim  Japanskim  sosom Teriyaki. Ja ovde takve sosove kupim gotove i naravno imam svoje specijalne brendove koje sam odabrala isprobajući pre toga mnoge. Za vas , koji ne dolazite lako do ovakvih gotovih sosova napisala sam i sastojke pa možete napraviti kod kuće.


Sastojci

Pileće kuglice

500 g pilećeg mlevenog  mesa
2 Kašike prezli
1 Jaje
so i biber po ukusu
1 Kašika susama.



Priprema
Sipamo  u činiju sve sastojke i iseckani zeleni luk, pa napravimo kuglice. U vrućem voku isprzimo , nekoliko minuta, okrećući sa svake strane. Uspemo susam, pa teriyaki sos.





Ja sam kao povrće koristila dugačku tanku kinesku boraniju, kojusam isekla na male komade i dinstala u ulju sa kašičicom belog luka.Posle nekoliko minuta dodala sam malo vode i poklopila.Oko 5 minuta buranija je gotova.
Služimo na pirinču ili testenini i pospemo sa amalo isečenog zelenog luka.






Teriyaki sos

1/4 šolje soja sosa
1 šolja vode
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/4 kašičice belog luka u prahu
5 Kašika smedjeg šećera
1 do 2 Kašike meda
2 Kašike gustina
1/4  šolje vode


Priprema
Sos

Umešamo sve sastojke osim gustina. Zagrevamo .Umešamo gustin u vodi i uspemo u šerpu. Mešamo dok dobijemo gustinu koju želimo. Tako lako


*********************************************************************************
Chicken meat balls
Ingredients

500 g chicken mince
2  green onions
1 egg
2 TS bread crumbs
salt and pepper to taste




Create

Mix all ingredients and form  balls. Bake in very hot wok with llittle oil , turning.  Add sesami seeds. When done add teriyaki sauce. Cover and simmer for about 5 minutes . Done.

Prepare your vegetables. I used long chinese string beans ,cut in approx 8 cm pieces.Saute them in hot wok for couple of minutes with 1 tsp of minced garlic. Add little water and cover for a few minutes. Done.

You can serve it over noodles or boiled rice. Sprinkle with cut green  onion

Ingredients
Teriyaki sauce


  • 14cup soy sauce
  • 1cup water
  • 12teaspoon ground ginger
  • 14teaspoon garlic powder
  • 5tablespoons packed brown sugar
  • 1 -2tablespoon honey
  • 2tablespoons cornstarch
  • 14cup cold water
Create


  1. Mix all but cornstarch and 1/4c water in a sauce pan and begin heating.
  2. Mix cornstarch and cold water in a cup and dissolve. Add to sauce in pan.
  3. Heat until sauce thickens to desired thickness.




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer