уторак, 05. јануар 2016.

Piletina Piccata *Chicken Piccata



Ne sećam se više gde sam prvi out jela ovo ali se sećam da mi se jako svidelo i da sam nameravala da ga napravim. Ništa čudno imam mali milion recepta pod nameravam da pravim:)

Ingredients:
  • 4 komada pielćeg filea  bez koske
  • 1/2 šolje brašna
  • So i Biber
  • 5 Kašika maslinovog ulja
  • 4 Kašike putera
  • 2 čena belog luka, iseckanog
  • 1/2 šolje belog vina
  • 1 šolja pileće bistre supe
  • 4 Kašike soka od limuna
  • 2 Kašike seckanog svežeg peršuna
  • Kuvana Testenina
  • 1/2 šolje iseckanih  zelenih malina

Priprema:
  • Malo  kuhinjskim čekićem izlupamo pileći file. Posolimo i pobiberimo.
  • Provućemo celo parče kroz brašno
  • Istopimo 2 Kašike putera i ulja u većem tiganju..Kada se zagreje ispržimo pile oko 5 minuta svaku stranu.. Izvadimo na tanjir.
  • Preostali puter dodamo   u tiganj Dodamo  beli luk i masline. Zatim sok od limuna,vino, bistru pileću supu, Pustimo da provri. Dobro promešamo. Dodamo so i biber.
  • Vratimo pileći file u tiganj. Krčkamo još oko 5 minuta dok se sos malo ne zgusne Sada sve izvadimo na tanjir u kome čemo servirati i pospemo seckanim peršunom,


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer