недеља, 03. јануар 2016.

Pile na konzervi piva*Beer can chicken


PIle na Konzervi Piva


Vidjala sam ovaj recept ali nikako da se nakanim da ga napravim. Verovatno zato što pivo ne pijem, pa mi je i kad bih se setila recepta baš to nedostajalo. Koja greška. Recept je vrlo jednostavana a ukus je fantastičan!
Sastojci

1 Celo pile
3 Kašike začina koje volite*
1 konzerva piva
mi smo koristili takozvani Morrocan Rub (marokanska mešavina začina),koju  sami možete napraviti ovako:

Pomešamo 1 kašičicu aleve paprike, pola 
1/2 kašičice kima u prahu,
 1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice djumbira u prahu
1/4 kašičice sveže mevenog crnog bibera




Priprema

Operemo pile spolja iiznutra pa ga osušimo kuhinjskim papirom. Istrljamo pile sa malo ulja, pa onda utrljamo začine .
.
Otvorimo pivsku konzervu, pa polovinu sadržaja sipamo u posudu na kojoj će pile stajati
Uhvatimo pile za oba bataka pa ga nataknemo na pivsku konzervu.


Zatim ga stavimo na posudu u koju smo ranije usuli polovinu piva.

Stavimo u rernu* , pečemo 1 sat  i 30 minuta na 200 stepeni Celzija. S vremena na vreme možete pile pramazivati sa malo ulja. Ako želite posle 50 minuta, možete u tepsiju ispod pileta dodati kao mi, krompir i tikvice.


Kada je pile gotovo izvadite ga da se  meso odmori oko 10 minuta
Pažljivo vruću pivsku konzervu izvadite iz pileta


Sluzimo sa prilozima koje volimo, mi smo imali pečen krompir i tikvice i krem spanać


Garantujem da  nikad niste jeli sočnije pile sa hrskavijom kožicom.



Ovo  možete takodje uraditi na roštilju ako ima poklopac.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer