Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 17. јануар 2016.

Meksički govedji lonac *Mexican Beef pot



Jeste kod nas su vrućine a ovo je baš zimsko jelo. Ali eto ima nekih jela kojih se ni leti ne odričemo. 

Sastojci

  • 500 g govedjeg mlevenog mesa
  • 4 ljute kobasice
  • 1 Kašika taco zaćina*
  • Rukohvat spanaća, grubo isečenog (ja sam umesto spanaća koristila cavalero nero)
  • 1šolja kukuruza
  • 1 konzerva sečenog paradajza
  • ½ šolje paradajz pirea
  • 2 šolje rendanog kačkavalja
  • 1 šolja dugo zrno pirinča, nekuvanog
  • 2  šolje pileće bistre supe
  • 2 Kašike sveže iseckanog korijandera


Priprema
  1. Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija. U velikom tiganju (ja u voku) propečemo  meso na srednjoj temperaturi,, oko 5 minuta. Namastimo vatrostalnu posudu.
  2. Dodamo spanać,kukuruz,seckani paradajz, paradajz sos i 1/2  količine sira.Mešamo
  3. Dodamo pirinač i bistru supu i sve dobro promešamo.
  4. Prespemo sve u vatrostalnu posudu i pospemo ostatkom sira

  5. Pečemo oko 45 minuta.
  6. Pospemo isitnjenim korijanderom
Recept za kako napraviti Taco zaćin sam postavila ovde

Jedemo uz avokado i čaša crnog piva je baš prijala uz to



Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer