петак, 15. јануар 2016.

Delimo sa gostima , Cvet* Share with your guests- Flower pastry


Mislim da se svi možemo složti , da smo se ovih prošlih praznika, nakuvali, napekli, napržili i nadam se ne i prejeli. ipak ukusi su nam još madraženi, a novčanici istanjeni. Evo jedne lepe idje , nešto što izgleda lepo na stolu i možete servirai uz supu ili  kao posluženje. Vaš izbor. I što je najvažnije nije skupo i brzo se spremi.

Sastojci

2 gotove deblje kore za pitu
150 ml paradajz pirea
1 kašičica oregana
100 g mocarele , isečene na tanke kriške
50 g parmezana
20 g istopljenog putera, za premazivanje kora
crni biber po ukusu


Priprema

Isečemo kore u krug, jednake veliline. Ja sam koristila pleh koji je odgovarao b+veličini kore.
Dno sam kasnije koristila za pečenje
Namžemo prvu koru otopljenim puterom
Sada premažemo paradajzom
Pospemo oreganom
i parmezanom
naredjamo kriške mocarele ,kao na slici
Poklopimo drugom korom
Premažemo puterom
Pobiberimo
Sečemo strafte
Uvijamo svaku štraftu
Ponovo premažemo puterom



Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 25 minuta.





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer