Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 15. јануар 2016.

Delimo sa gostima , Cvet* Share with your guests- Flower pastry


Mislim da se svi možemo složti , da smo se ovih prošlih praznika, nakuvali, napekli, napržili i nadam se ne i prejeli. ipak ukusi su nam još madraženi, a novčanici istanjeni. Evo jedne lepe idje , nešto što izgleda lepo na stolu i možete servirai uz supu ili  kao posluženje. Vaš izbor. I što je najvažnije nije skupo i brzo se spremi.

Sastojci

2 gotove deblje kore za pitu
150 ml paradajz pirea
1 kašičica oregana
100 g mocarele , isečene na tanke kriške
50 g parmezana
20 g istopljenog putera, za premazivanje kora
crni biber po ukusu


Priprema

Isečemo kore u krug, jednake veliline. Ja sam koristila pleh koji je odgovarao b+veličini kore.
Dno sam kasnije koristila za pečenje
Namžemo prvu koru otopljenim puterom
Sada premažemo paradajzom
Pospemo oreganom
i parmezanom
naredjamo kriške mocarele ,kao na slici
Poklopimo drugom korom
Premažemo puterom
Pobiberimo
Sečemo strafte
Uvijamo svaku štraftu
Ponovo premažemo puterom



Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 25 minuta.





1 коментар:

Анониман је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer