субота, 24. октобар 2015.

Domaći njoki u paradajz sosu* Homemade gnocci in tomato sauce


Redovno pravim njoki i uopšte nije teško ali se prdržavajte se recepta, jer ako su sastojci nepravilni vaši njoki će biti ili previše tvrdi ili gnjecavi. Njoki se mogu praviti sa raznim sosovima,ili samo s dodatkom putera.Mogu kao ove uz salatu biti glavno jelo ili dodatak

Sastojci
5 celih krompira. srednje veličine
1 1/2 šolja brašna
2 žumaca
so po ukusu

Sos 
4 sveža oljuštena paradajza
3 kašike paradajz pirea
pola cnog luka,sitno seckanog
mali rukohvat sveže iseckanog peršuna
100 g naseckane šunke
so ,biber,oregano
50 g rendanog kačkavalja (za posipanje)








Priprema

Skuvamo kropmpir, neoljušten
Kada je skuvan oljuštimo ( Ja sam dodala 2 kumara,slatkog krompira, vi možete koristiti običan)


Krompir propasiramo ili kao što ja radim izrendamo
Dodamo, so i prosejano brašno i rukom sve zamesimo

Stavimo testo na plastičnu foliju, zamotamo i ostavimo u frižideru



U medjuvemenu pripremimo  sos

Izdinstamo luk, dodamo isečen ,oljušten svež paradajz ( najlakše se ljušti ako ga malo nožem zasečete na vrh, pa na kratko spustite u vodu koja vri.
Dodamo  paradajz pire, so , biber oregano i šunku.
Dolijemo 1/2  šolje vode




Izvadimo testo iz frižidera pa napravimo male okrugle pletenice
Svaku sečemo na dobro pobrašnjanoj radnoj povšini.Malo prtisnemo vrh viljuškom






Spustimo u vodu koja vri, kad isplivaju na površinu ,vadimo i stavljamo u sos. Ostavimo umešajuči njoki u sos, da se krčkaju 2 minuta.



Služimo uz salatu i pospemo rendanim kačkavaljem
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer