понедељак, 26. октобар 2015.

Clafoutis sa jabukama i šljivom*Clafoutis with apple and plum


Ovaj lak francuski kolač, najčešće pravimo kad nam ostane testo od palačinki, malo još dodamo neke sastojke i voće i začas imamo lep lak kolač. Razlog ovoga puta je bio još i da pokušavam da potrošim voće i povrće, koje mi je ostalo od zimnice

  • Sastojci
  • 1 šolja mleka
  • 3 jaja
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 2 Kašike istopljenog putera
  • 1/2 šolje brašna
  • Voće po izboru (moj sa jabukama i šljivama)


1. Predgrejemo rernu na 170 stepeni Celzija. U činiji izmešamo sastojke i uspemo u vatrostalnu posudu..

2. Pospemo voćem i pečemo 30 do 45 minuta

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer