Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 27. октобар 2015.

Timpano

Tradicionalno ova kula puna divnih sastojaka se priprema u Italiji u specijalnim prilikama.Nama je tako ukusna, mi je spremamo kad se uželimo. Probajte i vi pa ćete videti zašto. Nije samo ukusna nego fantastično izgleda u sredidni stola.Uvek ima nešto magično kad Timpano izleti iz pleha i kad je uspeo i kad ga za prvu krišku zasečete.

Sastojci

Testo

2 šolje brašna

2jaja
1/2 kašičica soli
1 kašičica ulja
Puter



Punjenje

500 g mlevenog mesa
100 g rendanog kačkavalja
600 g spiralne paste
4 jaja skuvana tvrdo
Izbor povrća prema ukusu
1 konzerva paradajza, seckanog
3 ulupana jaja
50 g rendanog parmezana
ulje



Priprema

Pripremimo prvo testo.Umesimo prosejano brašno,jaja,so ulje i vodu. Ako je testo suvo, dodajemo po malo vode dok dobijemo glatko testo.
Na pobrašnjaloj radnoj površini mesimo testo oko 10 minuta i ostavimo da se odmori oko 5 minuta



Razvijamo testo oko 2 cm debljine i dovoljno da prekrije celu unutrašnjost posude u kojoj ćemo peći Timpano.Italijani imaju specijalan pleh za to.Ja ne i koristila sam metalnu činiju. Takodje testa mora biti i izvan činije, da bi smo kada ga napunimo, Timpano mogli dobro zatvoriti.


Sada obložimo činiju kao što je opisano gore i ostavimo sa strane
Pripremimo sos,tako što prvo izdinstamo luk,  pa dodamo mleveno meso, povrće i začine.



Skuvamo trikolore pastu sasvim al dente ,oko pola vremena koje nam je inače potrebno da se skuva.


Umutimo jaja i izrendamo parmezan i kačkavalj.


Sad  redjamo naš Timpano
Prvi sloj je pasta koju pospemo sirom i onda sos , pa tako sve do vrha posude.Poslednji sloj da bude pasta


Pažljivo nalijemo sve sa umućenim jajima, pa dobro! zatvorimo vrh Timpana sa testom.







. Zatvorimo vrh aluminijskom folijom

Pečemo u predgrejanoj rerni oko 1 i po sat na 175 stepeni Celzija. Ostavimo Timpano oko 30 minuta da se ohladi, pa ga pažljivo izvadimo iz pleha. ako se ne odvaja sve, malo pomognemo nožem



Služimo uz salatu.



2 коментара:

KuvaricaGR је рекао...

Hahaha ta reč na grčkom znači bubanj :D

Анониман је рекао...

Pa liči malo..francuzi to i zovu ušni bubanj

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer