Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 5. октобар 2015.

Brz Domaći hleb *Quick homemade bread

 Meni nema ništa lepše ujutru od mirisa hleba koji se peče. Obično ja to u cik zore ispečem ali sad sam imala pomoćnicu, jer je bio školski raspust

Priprema

7 g suvog kvasca
7 gšećera
325 mlVode
500 gBrašna
7 gSo
10 mlUlja
  1. Izmešamo kvasac,  i šečer u 3 Kašike vode i ostavimo da nadodje .Ja obično ostavim oko 15 minuta
  2. Sipamo brašno na radnu površinu i udubimo malo u sredini.
  3. Postepeno sipamo nadošli kvasac i 375 ml vode i rukom sve umešamo.Dodamo i so i umesimo 
  4. Mesimo testo tako što ga dlanom guramo od sebe
  5. Onda ga rolamo nazad pa ponovimo. Ovo oko 10 minuta
  6. Napravimo okruglo testo nauljamo činiju, stavimo ga u nju , prekrijemo vlažnom krpom pa ostavimo na suvom i toplom mestu da se udupla. Oko sat vremena
  7. Predgrejemo malo rernu na 220 stepeni Celzija. Izvadimo testo i bacimo ga na radnu površinu da mu isteramo vazduh
  8. Nabrašnamo ravan pleh i stavimo testo koje smo uobličili u veknu.Malo testo premažemo uljem,ja ga još pospem krupnom solju,jer tako volimo
  9. Pečemo 10 minuta pa onda smanjimo temperaturu na 190 stepeni Celzija i pečemo još 15 minuta

4 коментара:

Fikreta је рекао...

Kako lijepo izgleda ovaj tvoj hljeb, a miris koji se siri iz rerne dok se pece je nesto posebno!

What's for dessert? је рекао...

Kruh divno izgleda, a mala pomoćnica ga je odlično napravila!

Анониман је рекао...

Uđivamo u jednostavnim stvama draga Fikreta

Анониман је рекао...

Hvala draga

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer