субота, 03. октобар 2015.

Carbonara






  • Ništa lakše ,čak i za početnike ova Carbonara.Malo sastojaka, a krajnji rezultat ovog jela, koje se još i brzo spremi je zaista veoma ukusna činija paste.

  • Sastojci

  • 3 velika žumanca
  • 40 g Parmesan sira
  • krupna morska so
  • sveže mleven crni biber
  • 1 x 150 g iseckane pančete tj suve slanine
  • 200 g špageta
  • 1 čen belog luka iseckan
  • maslinovo ulje



  • Priprema
    1. Skuvamo špagete al dente(na zub). Veliki lonac sa dosta zasoljene vode
    2. Dok se  špagete kuvaju  u malo ulja ispržimo iseckanu slaninu i dodamo beli luk.. U činiji umutimo žumanca dodamo bidber i rendani sir.


    3.Kad je pasta gotova, ocedimo, pa u činiji umešamo slaninu i onda mešavinu žumanca i sira. Ne stavljajte više na ringlu, žumanca će se skuvati od vruće paste. Možete još posuti svežeg iseckanog peršuna  i rrendanog parmezana.



    Mi smo jeli uz salatu od krastavaca.


    Постави коментар
    // Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer