понедељак, 30. март 2015.

Džemperčići_ Cardigans


Ono kad vas dete pita : 'Mama kad ćeš praviti neke kolače za mene?'

Onda ispletete od testa ovako nešto. Nije teško, a dečija radost neprocenjiva


Sastojci

1/2 šolje (120g) , neslanog putera
1/2 šolje  (115 g) šećera
1 Belance
1/2 limuna, izrendane kore
1 kašičica vanila ekstrakta
1/4 kašičice sitne soli
2 1/2 šolje (270g) brašna
1/2  šolje (50 pšeničnih mrva)

I za kragnu i dugmad

1/2 šolje( 60 g) šećera u prahu
2 Kašike mleka

Punite sa džemom po izboru, mi smo koristili naš džem od šljive



Priprema









Kremasto umutimo puter i šečer. U drugoj činiji prosejemo brašno , pšenične pahulje i dodamo so, pa polako mešajuči dodamo u puter. I izrendamo koricu limuna.

Stavimo testo u plastičnu foliju i ostavimo d stoji u frižideru oko 2 sata



Na pobrašnjanoj radnoj površini razvijem testo u pravougaonik da bude oko 1/2 cm debljine.
Rasečemo ga prvo na štrafte pa onda na iste kocke.
Na jednoj kocki napravimo izrez kao za džempere i na drugu stavimo džem, pa sve poklopimo i viljuškom
 pažljivo pritisnemo jedno na drugo..i naredjamo na pleh  na koji smo stavili papir za pečenje.
Pe toga premažemo džemperče ulupanim belancem





Pečemo 180 stepeni Celzija 10 do 12 minuta, zavisno od vašeg šporeta.

Napravimo od sastojaka glazuru i premažemo oko vrata i napravimo male dugmiće.

Oj radosti!






















Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer