субота, 28. март 2015.

Bataci iz rerne, krem spanać i pečena borovnjača


Brali smo pečurke .Prvo livadske od koje smo pravili ukusnu supu,omlet a nešto smo i smrzli.
U drugom pokušaju naletimo na Borovnjaču, siromašnijem bratu od Vrganja ali ništa manje ukusnom
Kako predpostavljam da većina nas zna )ao ne ima još postova na blogu s apiletinom i sa krem spinaćem,pa pogledajte, ovde ću samo pistai o pripremi Borovnjače.

Kao prvo kad je berete ,pokušajte da nadjete mladje izdanke, jer kao i mi i insekti traže nešto ukusno pa većinom idu na veće egzemplare.
Mi smo nabrali baš poprilično



E sad ih je trebalo očistiti.Imaju vrlo lepljivu vlašnu kapicu, pa to fino oljuštimo.Isečemo nožice  i


Tiganj dobro zagrejemo sa 2 kašike maslinovog ulja i oko 20 g putera. Uspemo iseckaanu glavicu  crnog luka i šena belog luka.Propržimo. Uspemo Borovnjaču.Pršimo na jakoj  vatri oko 8 minuta povremeno mešajući.
Sipamo malo soka od limuna, so i biber i pri kraju pospemo seckanim peršunom. Nikad pre se enki doatak jelu nije tako brzo pojeo



Inače čitajući na netu o ovoj vrsti pečurke, pročitam da Kinezi i Južnoamerikanci Borovnjaču suše  i nama prodaju kao Porcini iliti Vrganj.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer