Za knedle
1 kašika maslinovog ulja
1/2 crnog luka sitno iseckanog
1 mali čen belog luka sitno iseckanog
200 g jagnjećeg mesa sitno iseckanog(ili mlevenog)
1/2 kašičice cimeta
ao i biber
50 g pinjole malo propržene
36 wonton testa (belog)
Da bi smo napravili knedle izdinstamo sve sastojke osim pinjola ,koje dodamo na kraju.
Ostavimo da se smesa ohladi
Stavimo kašičicu smese u sredinu wontona. Navlađimo vodom ivice i savijamo da dobijemo oblik meseca .Prstima dobro pritisnemo da zatvorimo ivice.
Na namašćenom plehu poredjamo knedle i pečemo na blagoj vatri dok dobiju svetlo braon boju, oko 10 do 15 minuta.
Za jogurt supu
2 Kašike maslinovog ulja
1 crni luk, iseckan
1 čen belog luka, iseckan
Dobar rukohvat zelja, grubo isečenog
1 čili papriđica , očišćena od semenki i sitno iseckana
250 ml kvalitetne bistre pileće supe
sok 1 limuna
500 g jogurta
1/2 Kašike gustina
50 ml vode
1 jaje ,ulupano
Propržimo beli i crni luku dubljem loncu.
Dodamo zelje, čili ,bistru supu,sok od limuna i kuvamo na blagoj vatri oko 20 minuta.
Da stabilizujemo jogurt dodamo mu gustin, koji smo rastvorili u vodi i mešamo dok ne dobijemo glatku smesu
Sipamo ga polako supu mešajuci samo u jednom pravcu.Dodamo knedle i na laganoj vatri kuvamo još 5 minuta
Нема коментара:
Постави коментар