среда, 25. март 2015.

Jagnjeća kolenica - Lamb knuckle



Ove godine u školi smo slavili Svetog Patrika dan sa Maorskim običajem ,tradicionalno Maorsko jelo za koje ču kasnije postaviti i recept. Spreman je Hangi...
Od mesa, koje je kao donaciju dao jedan roditelj,  koji ima farmu ovaca  šta e nije iskoristilo za Hangi dobili smod aponesemo.Meni su zapale 4 divne jagnjeće kolenice i spremila sam ih kao što vidite

Sastojci
4 jagnjeće kolenice
3 čena isecanog belog luka
3-5 grančica svežeg timijana
3-5 grančica ruzmarina
so, biber
1 čaša belog ili crnog vina
1 šargarepa
1 crni luk, iseckan
2 do 3 sveža paradajza
Maslinovo ulje



Priprema 

Kolenice prvo propržimo sa svake strane.Dodamo isečeno povrće i začine.Dospemo vino i vodu, i stavimo u vatrostalnu šerpu sa poklopcem na 180 stepeni Celzija, 3 sata
Preukusno!!
Služimo sa pastom i salatom


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer