Carpacio je dobio svoje ime u čast Italijanskog slikara Vitore Carpaccio. Kod nas u kući se većinom sprema kad napravimo previše mesa (file)
Vrlo jednostavno se priprema i tajna je u vrlo tanko isečenom mesu. Većinom se služi kao predjeloSastojci
500 grama fileta (moj je bio srnetina), a može se spremati i od teletine, govedine ili ribe.
1 velika cvekla
so i biber
Balzamsko sirće
Maslinovo ulje
Kod mene se vidi i malo divljih kupina, ovo je opcionalno
Prvo pripremimo meso tako što ga samo blago ispečemo sa svake strane.Zatim isečemo oštrim nožem što tanje.
Stavimo komade na plastičnu foliju , prekrijmo, pa maljem za šnicle lupamo dok ne budu sasvim tanki.Moj malj je nekome pozajmljen , ko ga nije vratio! pa sam koristila oklagiju
Onda složimo na tacnu, isečemo tanke listove nekuvane cvekle, so, biber po ukusu. Sve prelijemo uljem i balzamik sirćetom.
Нема коментара:
Постави коментар