субота, 14. март 2015.

Carpacio od srnetine, Venison Carpaccio


Carpacio je dobio svoje ime u čast Italijanskog slikara Vitore Carpaccio. Kod nas u kući se većinom sprema kad napravimo previše mesa (file)
 Vrlo jednostavno se priprema i tajna je u vrlo tanko isečenom mesu. Većinom se služi kao predjelo

Sastojci

 500 grama fileta (moj je bio srnetina), a može se spremati i od teletine, govedine ili ribe.
1 velika cvekla
so i biber
Balzamsko sirće
Maslinovo ulje
Kod mene se vidi i malo divljih kupina, ovo je opcionalno




Prvo pripremimo meso tako što ga samo blago ispečemo sa svake strane.Zatim isečemo oštrim nožem što tanje.



Stavimo komade na plastičnu foliju , prekrijmo, pa maljem za šnicle lupamo dok ne budu sasvim tanki.Moj malj je nekome pozajmljen , ko ga nije vratio! pa sam koristila oklagiju




Onda složimo na tacnu, isečemo tanke listove nekuvane cvekle, so, biber po ukusu. Sve prelijemo uljem i balzamik sirćetom.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer