субота, 14. март 2015.

Krem supa od livadske pečurke (Cream Field mushroom soup)


Pre neki dan napadala  kiša baš dobro.Jedva smo čekali da prodje , da se malo prošetamo. I u toj šetnji nabrasmo dosta livadskih pečurki,koje su završile danas u supi.Preukusnoj

Sastojci
OKo 600 grama livadske pečurke
150 ml pavlake
Rukohvat peršuna i timijana
so,biber
300 ml bistre supe
20 g putera


Pečurke bilo koje vrste nikad ne peremo! Očistimo blago , recimo kao ja ovde četkicom za mazanje kolača

Zatim ih grubo nasečemo u lonac sa vrućim maslinovim uljem

Dnstamo na blagoj vatri oko 15 minuta
U poslednjih 5 minuta dodamo peršun i timijan

Nalijemo bistru supu
Kuvamo još deset minuta .Dodamo puter i pavlaku .

Sa štapnik mikserom izmiksamo
To je to
Hvala majci prirodi
Šteta što vam ne mogu dočarati ukus


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer