среда, 11. март 2015.

Kolač od kruške (Pear Cake)




Sastojci



3 manje kruške
2 jaja
1 šolja mleka ili jogurta
1 šolja belog šećera
1/3 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kašičica cimeta
1 ½ kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
Opcionalno štapić cimeta, nekolko oraščića,štapić vanile i anis zvezda za kuvanje kruške



Piprema

Prvo skuvamo neošišćene kruške sa svim začinima.Ako su kruške dobro zrele možete ovaj deo i preskočiti.
Kuvamo oko 10 minuta na srednjoj vatri.

Pustimo da se ohade , pre nego sto ih oljuštimo prepolovimo i izvadimo semenke
Predgrejemo rernu na 180° C,Pripremimo pleh za pečenje i obložimo dno sa papirom za pečenje


U velikoj činiji pomešamo jogurt ,jaja šećer, vanilu i ulje. U drugoj činiji, prosejemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
Sada fino sve izmešamo

Na oljuštenim kruškama ,zasečemo uzduž ali ne sasvim do kraja.Dobijemo lepezu.

Sipamo testo u pleh pa odozgo poredjamo polutke zasečene kruške. Možete ovde videti da sam ja dodala i malo kupina , ovo nije obavezno

Pečemo 30 do 35 minuta  dok lepo porumeni


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer