субота, 14. фебруар 2015.

Pečene divlje patke








Sezona je lova. Tako da drugari iz taine družine stalno nešto donesu.Ovoga puta dve divlje patke, koje su se odlično složile sa šargarpom raznih boja (bela, ljubišasta i ova nama svima poznat narandžasta. Još smo u tepsiju dodali divlje jabuke,svež peršun i timijan i bilo je zaista divno pojesi sve to.


Potrebno je

2 divlje patke
1 Kumara ( sladak krompir)
rukohvat svežeg peršuna i timijana
so i biber
mala čaša crnog vina

6 komada šargarepe 
2  cvekle
3 krompira



Priprema
U tiganju prvo pečemo patke kratko s svih strana
Patke natrljamo solju i biberom , spolja i  iznutra
Poredjamo u tepsiju povrće i sipamo maslinovo ulje preko svega



Pečemo na laganoj vatri oko 1 i po sat.
U medjuvremenu stalno okrećemo patku i zalivamo sokom iz tepsije. Ako nema dovoljno soka, dodamo malo bistre pileće supe.Negde na sredini sipamo i čašu vina preko svega.



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer