Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 14. фебруар 2015.

Chow Chow Reliš


Ovde nije baš tradicionalni Chow Chow,jer povrće  nisam prekuvala, tako da je još uvek ima fin zagriz.




  1. Sastojci
Povrće

  1. 2 kg zelenih paprika isečenih u kocke
  2. 2 kg crvenih paprika isečenih u kocke
  3. 1 1/2 kg paradajza isečenog u kriške
  4. 1 1/2 kg zelenog paradajza isečenog u kriške
  5. 1 1/2 kg crnog luka iseckanog
  6. 1 glavica kupusa rezanog u tanke režnjeve
  7. Začini
  8. 1/2 šolje krupne morske soli
  9. 6 kašika šećera
  10. 4 šolje jabukovog sirćeta
  11. 2 šolje vode
  12. 2 kašika semena od senfa
  13. 1 kašika senfa u prahu
  14. 1 kašika aleve paprike
  15. 1 kašika semenki celera
  16. 1 kašika djumbira u prahu
  17. 1 1/2 kašika kurkume u prahu
Priprema

  1. U velikoj činiji stavite papriku,paradajz,luk i kupus. Nalijte vodu.Poklopite i ostavite da stoji preko noći
  2. .Iscedite povrće. U velikom loncu skuvajte šećer,sirće i vodu.Kada prokuva dodajte povrće i zatim sve začine. Smanjite temperaturu da to samo krćka oko sat vremena.Tojest dok se reliš ne zgusne. Oko sat vremena. Ova količina će vam biti dovoljna za oko 6 staklenki od 250 grama.Staklenke ste pre toga sterilizovali.Dobro ih zatvorite poklopcem. Ostavite na suvom tamnom mestu da stoje najmnje 2 nedelje. Ovo ako ne otvorite moće stajati godinu dana.Kad otvorite staklenku ,ostatak nepotrošenog reliša čuvajte u frižideru. Chow Chow ae koristiti kao dodatak mesu  i sa jelima gde koristimo hleb.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer