субота, 14. фебруар 2015.

Chow Chow Reliš


Ovde nije baš tradicionalni Chow Chow,jer povrće  nisam prekuvala, tako da je još uvek ima fin zagriz.




  1. Sastojci
Povrće

  1. 2 kg zelenih paprika isečenih u kocke
  2. 2 kg crvenih paprika isečenih u kocke
  3. 1 1/2 kg paradajza isečenog u kriške
  4. 1 1/2 kg zelenog paradajza isečenog u kriške
  5. 1 1/2 kg crnog luka iseckanog
  6. 1 glavica kupusa rezanog u tanke režnjeve
  7. Začini
  8. 1/2 šolje krupne morske soli
  9. 6 kašika šećera
  10. 4 šolje jabukovog sirćeta
  11. 2 šolje vode
  12. 2 kašika semena od senfa
  13. 1 kašika senfa u prahu
  14. 1 kašika aleve paprike
  15. 1 kašika semenki celera
  16. 1 kašika djumbira u prahu
  17. 1 1/2 kašika kurkume u prahu
Priprema

  1. U velikoj činiji stavite papriku,paradajz,luk i kupus. Nalijte vodu.Poklopite i ostavite da stoji preko noći
  2. .Iscedite povrće. U velikom loncu skuvajte šećer,sirće i vodu.Kada prokuva dodajte povrće i zatim sve začine. Smanjite temperaturu da to samo krćka oko sat vremena.Tojest dok se reliš ne zgusne. Oko sat vremena. Ova količina će vam biti dovoljna za oko 6 staklenki od 250 grama.Staklenke ste pre toga sterilizovali.Dobro ih zatvorite poklopcem. Ostavite na suvom tamnom mestu da stoje najmnje 2 nedelje. Ovo ako ne otvorite moće stajati godinu dana.Kad otvorite staklenku ,ostatak nepotrošenog reliša čuvajte u frižideru. Chow Chow ae koristiti kao dodatak mesu  i sa jelima gde koristimo hleb.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer