субота, 28. фебруар 2015.

Mafini,šargarepa i tikvica (Zuccini and carrot muffins)

Bila  je prebrza za mene.Nisam mogla da je upozorim. Kad sam videla šta radi ona je već bila u tome Prebrza je, pomislih
Zarila je zubiće u vruć mafin.
Čekam..
Nije se zagrcnula, nije se gušila, nije napravila grimasu, nije ga ispljunula.
U stvari , u slast ga je pojela i sve zalila čašom mleka
Ko?Moja devojčica, koja ne obožava tikvice. Inače sve jede.
A kladim se ako ih napravite i vi ćete ih  u slast pojesti


Sastojci
  • 1 šolja integralnog brašna
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje braon šečera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog oraščića
  • 150 g usitnjenih badema
  • 2 jaja
  • 1 šolja mlaćenice,može i gust jogurt
  • 1 kašičica vanile ekstrakta
  • 1 šolja rendanih tikvica
  • 1 šolja rendane šargarepe

Metod 
  • Predgrejemo rernu na 210 stepeni Celzija i pripremimo mafinarnik
  • U maloj činiji izmešamo sve suve sastojke

  • U velikoj činiji ulupamo jaja, dodamo mlaćenicu, vanilu i mutimo dok dobijemo izjednaćenu smesu

  • Uspemo suve sastojke i sve dobro izmešamo.Ne brinite ako vam se smesa čini suva , povrće će ispustiti tečnost

  • Sipamo u mafinarnik i pečemo oko 20 minuta.I naravno ostavimo na sigurno mesto da se ohlade!


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer