уторак, 10. фебруар 2015.

Kokos Blancmange





Anglonizacija,  potekla od Francuske reči blanc manger (bela hrana).
Sladak desert, koji se pravi od mleka i gustina pa mu se dodaju još razni ukusi.
Iako Blancmange ćesto ima svakojake boje to Englezima ne smeta.

Ja najviše volim ov verziju ,koja je zaista bela.
U receptu ćete videti da se gustin prokuva i krčka kraće vreme.

Sastojci
1 šolja kokosovog krema
1  šolja vrele vode
3  šolje punomasnog mleka
1/2 šolje šećera
6 Kašika gustina
1/4 kašičice soli
voće koje čete služiti uz to.


1. Zagrejemo mleko i šećer, mešamo, dok se šećer sasvim istopi.
2.Izmešamo kokosov krem i mleko dok dobijemo glatku masu.Sada prelijemo 1/2 šolje vrućeg mleka preko toga.Mešamo.Vratimo na šporet i dodamo ostatak mleka.Dodamo so i na tihoj vatri ostavimo oko 5 minuta da se zgusne

3.Sipamo u moldice , ostavimo da se ohladi,pa stavimo  u frižider oko 4 sata.

Ja sam ovo služila sa sljivama kuvanim u portu.






Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer