недеља, 08. фебруар 2015.

Karamel banana puding


 Ono kad otvorite frižider i pogleda vas jedna zrela banana! Jede vam se nešto slatko ali ne biste da komplikujete. Večinu sastojaka ,koje sam navela imamo skoro svi u kući.
Tako se odlučih za ovaj puding.I bila je ispravna odluka.

Sastojci


  • 175g omekšanog putera
  • 1 šolja (175g) braon šećera
  • ½šolje (110g) sitnog belog šećera
  • ½ kašičice cimeta
  • 1 banana
  • 3 jaja
  • 2 šolje (300g)brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone

  • za karamel sos

  • 1½ šolja (375ml) pavlake
  • 100 grama šećera
Priprema
  1. Predgrejemo rernu 170°C 
  2. Izmešamo,puter, šećer,cimet, bananu, jaja i brašno ,prašak za pecivo i sodu bikarbonu dok ne dobijemo glatku masu. 

  1. Sipamo male rameskine i pečemo oko sat vremena.

  1. Za karamel sos sipamo šečer  .Ne mešamo samo malo šerpicu promućkamo. Onda dodamo pavlaku. Kad se smesa zgusne karamel je gotov
  2. Izvadimo puding kad je gotov i prelijemo vrućim karamelom


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer