Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 7. фебруар 2015.

Vreme je za pizza



 


Ne znam zašto dosta ljudi misli da je teško napraviti testo za pizzu.Kad je zaista vrlo lako , a gotova pizza , sa svim kondimentima na vrhu koji su vaš favoritije toliko puta i bolja i jeftinija od one koju kupite. Sastojci za svako pizza testo je isto a ipak rezultat za svaku je različit.

Ovo ima više razloga
Vrsta brašna
Kvalitet kvasca
Koliko je predgrejena rerna
Dužina mešenja test itd.

Sastojci

  • 2  i 1/4 kašičice kvasca
  • 1 i  1/3 šolje (320ml)  tople vode
  • 3  1/2 šolje (440g) durum brašna ili ako nemate može i obično.
  • 2 Kašike (30ml) maslinovog ulja
  • 3/4 kašičice soli
  • 1 Kašika (13g) šećera

Priprema

  1. U velikoj činiji sipajte toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji dok se ne zapenuša, oko 5 minuta.
  2. Dodajte brašno,maslinovo ulje,so i šećer.  Promešate još nekoliko minuta., 
  3. Kad su svi sastojci dobro promešani, mesite testo oko 7 minuta. Posle mešenja vaše testo treba da bude meko i elastično.Pritisnite ga prstom, ako se udubljenje vrati , vaše testo je spremno da naraste.
  4. Uobličite testo u loptu. Nauljajte veliku činiju ,pa onda i testo sa obe strane.Stavite u činiju i zatvorite sa plastičnom folijom. Sada ga ostavimo na toplom mestu da se udupla. Za toplo mesto ja većinom predgrejem rernu na oko 100 stepeni Celzija.Onda ugasim, stavim testo i ostavim vrata rerne malo otvorena,tj zaglavim varjačom. Posle oko 30 minuta , zatvorim rernu i ostavim testo da naraste. Meni treba oko 1 sat i 20 minuta
  5. Sada izvadimo testo i dobro ga lupimo da mu isteramo vazduh.
  6. Podelite testo na dva dela. Svaku loptu testa stavite u posebnu činiju, prekrite plastičnom folijom i ostavite da miruje oko 15 minuta.


Filujemo
  1. Predgrejte  reprripremite nauljane i nabrašnan etepsije u kojima ćete ih peći. Ja sam koristila jednu okruglu i jednu ravnurnu na 230 stepeni Celzija. Najmanje 30 minuta. 
  2. Pripremite sve za fil.Mi smo pravili dve pice, jednu Havaji , sir ,šunka,anans i mocarela,paradajz sos i jednu Svaštaru od povrća, Kao prvi premaz smo koristili gustu kiselu pavlaku, pa onda redjali sve što smo imali od ostaaka povrča u frižideru, pola patlidžana,paprika,luk., tikvica nekoliko krompira , pesto od bosiljka i pesto od suvog paradajza,nekoliko malih čeri paradajza,malo chorizo kobasice i mocarelu.

  1.  Izravnamo testo. Ja ga još malo premažem maslinvim uljem i prstima malo svuda pritisnem da se ne digne ,dok se peče. I redjamo. Ostavimo sve da miruje oko 15 minuta


  2. Pečemo oko 15 minuta. Prijatno



3 коментара:

Kristina Gašpar је рекао...

Evo i ja upravo postavljam recept za picu. Nikada je nisam objavljivala, a pravim je često ;)

What's for dessert? је рекао...

Oooo da, vrijeme je za pizzu!

Анониман је рекао...

Ja jesam objavljivala i ranije sa drugim filom

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer