петак, 23. јануар 2015.

Pečeni gnocci u timijan puteru





Kod Gnocci je najbitnije da je krompir brašnast i da tačno izmerimo količinu krompira i brašna.Takodje budu mnogo vazdušastije kada krompir ptopasirate  ili ako nemate presu izrendate,kad ste ga skuvali i oljuštili.

Potrebno je

1 kg krompira
3 jaja
300 g brašna
50 grama putera
2 grančice svežeg timijana
50 grama rendanog parmezana

Priprema

Skuvamo krompir,neoljušten.
Kada je kuvan oljuštimo i propasiramo
U sredinu dodajemo jaja i onda pomalo brašna,mešajuči rukama.
Ne mesite predugo da se ne bi izgubila vazdušasta masa

Testo je gotovo kad se ne odvaja,nije lepljivo i lako ga možete formirati u duguljaste linije


Isečete male komade kao na slici .
Zagrejete puter u tiganju u koji stavite grančice timijana. Pečete gnocci sa obe strane nekoliko minuta.

Gnocci možete i kuvati kao prilog jelu. U vodu koja vri ih sipamo i kad isplivaju na površinu ocedimo.

Pospete rendanim parmezanom.

Ovo često pravim kad dodje jedna devojčica koja ne voli krompir. Njoj kažemo da je to pasta.

Cali nema problema da jede, kako god se zvalo


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer