Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 24. јануар 2015.

Salata od jastoga


Pre nego što pomislite da živim na visokoj nozi da vas obavestim da smo ovde okruženi okeanima pa je nama uloviti ili jesti jastoga,ostrige i ostale djakonije kao vama kiseli kupus.

Ovog monstruma od nekoliko kg ulovio je jedan moj prijatelj .
Uz finu salaticu i domaći majoney kao i čašu dobrog kvalitetnog Novozelandskog vina pravo letnje uživanje

Jastog se vrlo lako sprema  ,uopšteno 8 minuta u vodi koja vri ,po kg jastoga.

Ja mu ne dodajem nikakve začine.Meso je slatko.



3 коментара:

Snježana Petrović Tomić је рекао...

prvi puta sam ga jela pošto sam ga osvojila na tomboli jedne novogodišnje noći u korčuli....bilo je to davno, davno,...kada su se nove godine drugačije dočekivale i slavile...da ne duljim..od cijelog društva jele smo ga samo ja i moja prjateljica...a bio je baš mrcina :), ukusna mrcina...
i kada god imam priliku ja je iskoristim i jedem ga...zadnji put prije dvije godine u kanadi :)

Aleksandra Kolaric је рекао...

E, ovo jedva cekam da probam!!!

Jasna Varcakovic је рекао...

Bas je monster...ali znam da se niste dali uplasiti ;-)

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer