четвртак, 22. јануар 2015.

Pečeni kozji but



Dok smo bili na odmoru,posetili su nas prijatelji koji su skoro stidljivo doneli ovaj kozji but, misleći da nam se možda neće dopasti.Iako kozje i jareće meso jedemo retko ali samo zato što ga nije lako nabaviti vrlo je ukusno.Tako da smo ovo ukusno meso spremili po sledećem postupku.

Prvo smo ga špikovali sa režnjevima belog luka, i listićima ruzmarina.



Marinada i začini





Marinada
-sok 3 limete
- 1 šolja belog vina
- 2 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje braon šećera
-
Začini
- 2 kašike  djumbira
- 2 kašike kima 
- 1 kašika korijandera
- 1/4 šolje braon šećera
- 1/4 šolje soli

- mali rukohvat sveže nane
- 1 beli luk
.

Stavimo sve začine i sastojke za marinadu u ajvan i dobro izmešamo,izmeljemo





Zatim dobijenu smesu utrljamo po celom mesu i ostavimo ga da odstoji najmanje nekoliko sati,preko noći je još bolje





Meso pećemo na 160 stepeni Celzija oko 4 sata.Dok se ne odvaja od kosti.
Neobično i veoma ukusno. Mi smo ga jeli uz salatu 


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer