Većinom kod krambl (Crumble =Mrvice) skoro da nijepotrebno stavljati testo na dno.Ali ja ipak uvek stavim.i to bez mnogo muke jer ovako slatko testo kupim gotovo kod mog pekara,mala protekcija.
Kod nas još uvek u bašti ima dosta voća,kajsije su skoro prošle,malo bobičastog još ima ibresaka,jabuka i poneka pomorandža.Sada stižu šljive,da nažalost leto je skoro na izmaku,mada volim i jesen kad dodje.Naše šljive liče više na džanarike ali ipak su ukusne.Vi koristite one koje imate.
Sastojci
Oko 250 grama slatkog testa
120 gram istopljenog putera
1 šolja šećera
1 1/2 šolja brašna
1 kg šljiva
Krambl se može vrlo lepo napraviti i sa sušenim voćem
Testo razvijemo i stavimo u namašćen dublji pleh,Testo pečemo oko 15 minuta da ne bude previše gnjecavo ,ako odmah sipamo šljive na njega
Šljive očistimo, pospemo šećerom, stavimo preko testa i pospemo sa krambl,mrvicama
Brašno i otopljen puter izmešamo tako da dobijemo mrvičasto testo
Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 30 minuta.
Ovde krambl često serviraju sa sladoeldom od vanile ili pudingom od vanile.Meni je najukusniji ovakav.
Нема коментара:
Постави коментар