петак, 09. децембар 2011.

The Pumpkin season/

Table of my Flatland : is the fantastic blog with regional specialties from Vojvodina, the Northern part of Serbia.This talented amateur cook presents the best of the best from the region.Have a look at:Astal moje Ravnice.Enjoy.



This is where I am buying the best poppy seeds.
Both pictures were taken on Futoski Market ,the best one in Novi Sad.Two old ladies.One selling the nicest pumpkins and other the best poppyseeds in the world.
I prepared two recipes: great ones and different,One with pumpkin and poppyseeds,other one  very simple but oh so tasty.Autumn  is pumpkin season and poppyseeds season is in my household everyday.
I would not forget cinnammon that goes so well with pumpkin.

Pumpkin and poppyseed pie



Ingredients
Thin filo pastry/6 sheets
From the filo you can make three rolls
700-800 gram grated fresh pumpkin 
500gram poppyseed 
milk
sugar
oil
Icing sugar
Cinnammon

Preparation-
First sheet baste with oil,then put on it the second one.

Put rasped pumpkin on top(Pic 1)
Than sugar and cinnammon(Pic2)
 Steem Poppyseed and sugar in boiled milk, and put it then in the middle  of your pastry sheet like a roll(see Pic3)
Than you halve one side of filo with pumpkin filling and again over the poppyseed roll(Pic 4)
Do the same with the other  end(Pic 5)
Put now your pie in baking dish so that pumpkin roll is at the bottom
Baste with oil and bake.


Now sprinkle with icing sugar and enjoy

Simple Pumpkin Pie


Ingredients
1kg roasted pumpkin
100gram sugar 
150gram flour 
100gram finely chopped walnuts
 1dl.oil
 3 eggs
 1 tsp cinnammon

Preparation:
Wash the pumpkin,put it on silver foil and roast.When roasted clean and make mash. 
Beat eggs well. add pumpkin mash,sugar,cinnammon and walnuts.If you like you can also add some candied orange peel
Add now oil and flour.
Put this in oiled and floured baking dish and bake at 200 Degrees Celsius.
Baked cake  sprinkle with icing sugar

Tafel van mijn Plateand: is de fantastische blog met regionale specialiteiten uit Vojovodina, het noordelijke deel van Serbia.This getalenteerde amateur-kok presenteert het beste van het beste uit de region.Kijk op: Astal moje ravnice.Geniet.

Dit is waar ik ben de beste maanzaad koop.
Beide foto's zijn genomen op Futoski Markt, de beste in Novi Sad.Twee oude dametjes..een verkoopt  de mooiste pompoenen en andere de beste maanzaad in de wereld.
Ik bereid twee recepten: . Een met pompoen en maanzaad, andere een heel simpel maar oh zo lkker .Herfts is pompoen seizoen en maanzaad seizoen is in mijn huishouden elke dag.
Ik Ik vergeet niet kaneel die zo goed gaat met pompoen.

Pompoen en maanzaad pie

Ingrediënten
Dun filodeeg / 6 vellen
Van de filo kunt u drie rollen maken
700 tot 800 gram geraspte verse pompoen
500gram maanzaad
melk
suiker
olie
Poeder suiker
Kaneel

Bereiding


Eerste vel bedruip met olieleg daarop de tweede.

Zet geraspte pompoen op de top (Pic 1)
Dan suiker en kaneel(pic2)
  Doe maanzaad en de suiker in gekookte melken leg hem in het midden op  uw deegvel zoals een rol (zie pic3)
Dan helft van de ene kant van filodeeg met pompoen vullen en weer over het maanzaad rol (Pic 4)
Doe hetzelfde met het andere uiteinde (Pic 5)
Zet nu uw taart in ovenschaal, zodat pompoen rol is aan de onderkant
Bedruipen met olie en bak ze.
*****
Eenvoudige pompoen taart

Ingrediënten
1kg geroosterde pompoen
100gram suiker
150gram bloem
100gram fijn gehakte walnoten
  1dl.oil
  3 eieren
  1 theelepel kaneel

Bereiding:
Was de pompoen, zet het op zilverfolie en bak.Als gebakken  vlees uit nemen en maak puree.
Klop eieren. Voeg pompoen puree, voeg suiker, cinnammon en waalnoten.IAls je wilt kun je ook enkele gekonfijte sinaasappelschil toe  voegen
Voeg nu olie en meel.
Zet dit in ingevette en bebloemde ovenschaal en bak op 200 graden Celsius.   Bestrooi met poedersuiker
*****
Tisch von meinem FlachlandI : der erstaunliche Blog mit regionalen Spezialitäten  aus Vojovodina,den nördlichen Teil Serbien.Diese talentierte Hobbykoch präsentiert das Beste von  den Besten aus Region.Shau mal hier:Astal moje RavniceAstal moje ravnice.Geniesse.

Dies ist, wo ich  besten kaufen Mohn kaufe.
Beide Aufnahmen wurden gemacht auf Futoski Markt, den besten in Novi Sad.Zwei alte Damen  .. eine  vrkauft schöne Kürbisse und  anderedie besten Mohn in der Welt.
Ich bereitete zwei Rezepte. Einem mit Kürbis und Mohn, andere eines sehr einfach, aber ach so lekkerHerbst der Kürbis Saison und Mohn Saison in meinem Haushalt  ist jeden Tag.
Zimt geht sehr gut mit Kuerbiss.

Kuerbiss und Mohn Kuchen

Zutaten
Duenn filo / 6 Blatt
Von den  koennen Sie drei Rollen machen
700 bis 800 Gramm frisch geriebener Kürbis
500gram Mohn
Milch
Zucker
Öl
Puderzucker
Zimt

Vorbereitung


Erste Blatt  mit Öl bestreichen.

geriebenem Kürbis auftun (Bild 1)
Nun Zucker und Zimt (pic2)
  Tue  Mohn und Zucker in gekochte Milchund setzte ihn in der Mitte des Teigs wie eine Rolle (siehe pic3)
Mach die Hälfte der einen Seite des filo mit Kürbis Füllung und wieder über die Mohn (Bild 4)
Wiederholen Sie mit dem anderen Ende (Bild 5)
Legen Sie Ihre Kuchenform, so  das Kürbis rollen  unten sind
Bestreichen mit  Öl und backen.
*****
Einfaches Kürbiskuchen

Zutaten
1 kg geröstete Kürbis
100g Zucker
150gram Mehl
100g gehackte Walnüsse
   1dl.oil
   3 Eier
   1 TL Zimt

Zubereitung:
Waschen Sie den Kürbis, legen auf Silberfolie und grillen.Wenn  fertig ausnehmen und.Püree machenEier mixen. Fügen Sie Kürbispüree, Zucker und Zimt  und WaalnussenFalls Sie möchten, können Sie auch kadierte Orangen Schale zugeben.
Setzen Sie diese in gefettete und mit Mehl bestreuten Auflaufform und backen bei200 Grad Celsius. Mit Puderzucker bestreuen
*****


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer