понедељак, 12. децембар 2011.

Appricot Jam/Abrikozen Jam/Aprikosen Jam


We are continuing with yummy recipes from :Astal moje Ravnice
Ingredients
4 kg of apricots
2.5 kg of sugar.
3kg , if you prefer sweeter!
How to choose apricot ?
Apricots should be mature, more mature the better. If they have 'unclean; parts, cut and remove.

Clean them as follows.

Peel the skin with a sharp knife, cut them in half, remove seeds.
How to cook jam?
Cook in enamel, larger saucepan. Put  int he cleaned-prepared halved apricots.

Add sugar, stir, cover with a cloth and leave everything to stand overnight
Cooking

Jam in the beginning cook over high heat for about 20-30 minutes.
Stir it constantly so as not to burn and to preserve a nice golden color.
When this is done?
Jam is ready when it is thick enough, and that you will know when the jam begins to "fall of the spoon in pieces i."

Remove pot from the stove and stir for another 15 minutes.
While still hot, pour it into prepared jars.


When filling jars of jam to take care not to spaces filled with air, to prevent spoilage later.
Allow to cool at night, so you'll put the jars into a larger basket and covered with theetowels..


*****
Ingrediënten
4 kg abrikozen
2,5 kg suiker.
3kg, als u liever zoeter willt!
Hoe te kiezen abrikoos?
Abrikozen moet rijp zijn, meer volwassen, hoe rijper hoe beter . Als ze op sommige pleken rot zijn, wegsnijden.

Reinig ze als volgt.

Schil de huid met een scherp mes, snijd ze doormidden, verwijder de pitten.
Hoe kan ik jam koken?
Cook in email, grotere pan. Zet in gehalveerd abrikozen schoon-en-klaar.

Voeg suiker, roer, dek af met een doek en laat alles een nacht staan


Koken
 In het begin koken op hoog vuur voor ongeveer 20-30 minuten.
Roer het constant zosat ze niet verbranden en een mooie gouden kleur te behouden.


Wanneer zijn ze klaar?
Jam is klaar wanneer het  dik genoeg is, en dat  weet je wanneer de jam begint "van de lepel afvallen in stukken ."

Verwijder pan van het vuur en roer nog eens 15 minuten.
Terwijl het nog warm, giet het in voorbereide potten.


Bij het vullen van potten jam te zorgen geen ruimtes gevuld met lucht te hebben, om later bederf te voorkomen .
Laat afkoelen 's nachts, zodat je de potten zet in een grotere mand en bedekt met theedoeken


******* .


Zutaten
4 kg Aprikosen
2,5 kg Zucker.
3kg, wenn Sie süßer  bevorzugen!

Wie wählen Sie die Fruechte ?
Aprikosen sollten reif, , desto reifer, desto besser. Wenn sie faul in einigen Orten sind, wegsneiden.

Reinigen Sie sie wie folgt.
Entfernen Sie die Haut mit einem scharfen Messer halbieren, entkernen.

Wie koche Ich Jam?

In größeren Topf.  Aprikosen halbieren und sauber machen 

Zucker hinzufügen, umrühren, mit einem Tuch bedecken und lassen Sie über Nacht stehen

Kochen
Am ersten Kochen auf hoher Hitze etwa 20-30 Minuten.
Ständig rühren so das sie nicht verbrennen und eine schöne goldene Farbe  behalten.

Wann ist Jam fertig?
Jam ist fertig, wenn es dick genug ist, und Sie wissen dass wenn es von dem Loeffel in Stuecken abrutcht,
Die Pfanne vom Herd nehmen und weitere 15 Minuten ruehren.
Während noch warm, in vorbereitete Gläser gießen.


Beim Ausfüllen Jamgläser,  sicherstellen,das keine Stellen mit Luft gefüllt sind, , um  später Verderben zu verhindern.
Lassen Sie es ueber Nacht abkühlen; in einen größeren Korb und bedeckt mit Hnadrtüchern.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer