петак, 30. септембар 2011.

Nostalgija uz kolač od rubabe-Nostalgic with rhubarb cake-Nostalgia with Rabarber Cake-Nostalgisch mit Rhabarber Kuchen

Ja sam još uvek mlada da bi me hvatala nostalgija ali eto ipak uhvatih sebe danas surfajući netom da i ja nisam imuna na to.Ja to objašnjavam daljinom na kojoj živim od mesta rodjenja i ne uzbudjujem se previše osim što štedim malo bolje da iduće godine krenem u tom pravcu.Poslednji put sma bila pre pet godina....
Dakle naidjem ja na ovo




Sve to me podseti na moju baku i sretne dane medju svim divnim mirisima koji su se širili iz njene kuhinje.Za čim vas hvata nostalgija?
Jedini i najbolje isprobani lek je neki dobar kolač ,pa izvolite poslužite se

**************
I am still young to sucumb to Nostalgia,but today surfing the net, I found out I am not imune to it.The main explanation is that I live so far away from the place where I was born and last time I have vsiited was 5 years ago.That only means I have to save even harder to be able to visit next year.And the images I have shown above reassemble kitchen of my grandmother ,which always was filled with the nicest smells . What are you nostalgic about?
With me the best medicine and proven to work is a great cake..so please help yourself.

*****
Ik ben nog jong om  toe te geven aan Nostalgia, maar vandaag surfen op het net, kwam ik erachter ben ik niet imune.Beste  verklaring  is dat ik  zo ver leef van de plaats waar ik ben geboren.  Laatste keer dat ik op bezoek ging was 5 jaar geleden.Dit betekent alleen dat ik nog harder moet sparen  om volgend jaar weer te reizen. De beelden die ik hierboven heb aangetoond  ,deden  me denken aan de keuken van mijn oma die altijd  gevuld was me de mooiste geuren .Waar  zijn jullie nostalgisch over?

Bij mij het ​​beste medicijn en bewezen te werken is een goede taart .. dus neem een stukje
*******
Ich bin noch jung, um  Nostalgisch zu sein  aber heute bei  Surfen im Netz, fand ich heraus, dass ich nicht imune bin. Meine Erklärung ist , dass ich so weit weg von der Stelle, wo ich geboren wurde  wohne und das letzte Besuch war vor 5 Jahren .Das bedeutet nur dass ich noch besser Sparen muss um nächsten  Jahr reisen zu  können .Und die Bilder, die ich oben gezeigt habe errinern mich an Küche meiner Großmutter, die immer  gefüllt war mit schönsten Düfte Was macht Sie nostalgisch?

Bei mir ist die beste Medizin und bewährte ein gutes Kuchen .. also bitte bedienen Sie sich.


**********

Potrebno je
3 šolje braon šećera
60 grama istopljenog putera
2 jaja
1 šolja milerama
1 kašičica vanile
Prstohvat soli
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
2 šolje brašna
8 rabarber grana isečenih na kocke.mora pre upotreb ako ste je oprali biti suva.

*****
Ingredients

3 cups brown sugar
60 gr melted butter
2 eggs
1 cup sour cream
1 tsp vanilla essence
Pinch salt
1 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
2 cup flour
8 stalks of rhubarb, uncooked and diced.  (If you wash the rhubarb, make sure its absolutely dry by patting it with a clean tea-towel).

******
ingrediënten

3 kopjes bruine suiker

60 gr gesmolten boter

2 eieren

1 kopje zure room

1 theelepel vanille-essence

snufje zout

1 theelepel bakpoeder

1 tl kaneel

2 kopje bloem

8 stengels van rabarber, ongekookt en in blokjes gesneden. (Als u de rabarber wasst, zeker van zijn dat het absoluut droog is, door ze te deppen met een schone theedoek).

*******
Zutaten

3 Tassen brauner Zucker

60 gr. Butter

2 Eier

1 Tasse saure Sahne

1 TL Vanille-Essenz

Prise Salz

1 TL Backpulver

1 TL Zimt

2 Tassen Mehl

8 Stängel von Rhabarber, roh und gewürfelt. (Wenn Sie den Rhabarber waschen, stellen Sie sicher das es absolut trocken ist( tupfen mit einem sauberen Geschirrtuch)
*********

Izmešajte ,šećer,jaja,mileram,vanilu i so.

Combine sugar, butter, eggs, sour cream, vanilla and salt.
Meng suiker,boter,eieren,zure room,vanilla en zout.
Vermengen  Yucker,Eier,Sauere Sahne, Vanilla und Salz 

Mešaj dok dobiješ glatku masu.
Mix till there are no lumps
Mix tot er geen klontjes zijn
Mix bis es keine Klumpen gibt

Dodaj suve sastojke
Add dry ingredients
Voeg droge ingredienten toe
Gib trockene Zutaten




Namastite i pokrite sud za pečenje
Grease and line baking tin
Invetten en bedeken bakblik
Einfeten und Backform bedecken

Stavi testo u sud za pečenje
Put the mix in the baking tin
Doe de mengsel in de bakblik
Gießen Sie die Mischung in die Backform

Stavi isečenu rabarbu na testo
Put the diced rhubarb on the top
Zet in blokjes gesneden rabarber bovenop
Put gewürfelt Rhabarber  darauf





Preliv

1 šolja braon šećera
2 kašičice cimeta
Promešaj


Topping


1 cup brown sugar
2 tsp cinnamon
Mix together


Topping

1 kopje bruine suiker
2 tlp kaneel
meng 

Topping
1  Tasse brauner Zucker
2 tl Zimt
Mix zusammen




Peci na 180 stepeni Celzija 50 do 70 minuta.Ako počne da tamni na vrhu ,prekri srebrnom folijom  dok nije ispečeno.Posle 45 minuta izvedi test zabadanja  i ponavljaj dok metalna žica posle zabadanja ne izadje čista

Bake on 180oC 50-70 min.  If it starts to get brown on the top, cover with tinfoil until cooked!  Check after 45 min with skewer.  Keep cooking until skewer comes out clean.

Bak op 180oC 50-70 minuten. Als het begint te bruinen  op de top, dek af met aluminiumfolie tot gaar! Controleer na 45 minuten met een spies.Blijf baken tot spies er schoon uitkomt.

Bake auf 180 ° C 50-70 min. Wenn es  auf der Oberseite braun beginnt zu werden, mit Alufolie abdecken, bis gebacken! Prüfen Sie nach 45 min mit einem Spieß. Bleiben Sie backen, bis Spieß sauber heraus heraus kommt..
Serviraj sa šlagom
Serve warm  with cream
Serveren warm met slagroom
Servieren warm mit SchlagSahne







 
 
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer