субота, 07. мај 2011.

Terina od povrća sa kozjim sirom

Ova terina od povrća i kozijeg sira izgleda prelepo .Nije je uopšte teško napraviti a vaši gosti će biti impresionirani.Vi naravno kao umetnici u kuhinji možete i sami dodato svoje omiljeno povrće .


1/2 šolje maslinovog ulja  i još malo da se namasti posuda.
1 veći patlidžan, odseći vrh i dno i iseći uzdužne kriške
1/2 kg tikvica , očistiti i iseći na kriške kao patlidžan.
750 grama žutih tikvica, isečeno kao patlidžan
So i sveže mleven crni biber
1 kg, mekog svežeg kozijeg sira
2 kašike svežeg iseckanog bosiljka
2 kašike svežeg iseckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
2  velike crvene babure, pržene, oljuštene, seme izvadjeno sečene u  3 do 4 velika komada.
1 kg svežeg spanaća, opranog, očišćenog, blanširanog i grubo isečenog
2 velike žute paprike babure pripremiti na isti način kao crvene paprike
1 Sos od sušenog paradajza prema donjem receptu
Krutoni za serviranje
Predgrej rernu na 220 stepeni Celzija..
Dva ravna pleha prekri  srebrnom folijom i površno namaži uljem.Poredjaj patlidžan, tikvice u jednom redu,Ponovo ih premaži uljem i začini solju i biberom.Peci dok nije svetlo braon boje 8 do 10 minuta.
Izvadi iz rerne i osatvi da se ohladi.
Ponovi ovo sa preostalim kriškama povrća
U velikoj činiji izmešaj sir sa  bosiljkom, persunom, so i biber

U terini poredjajte sada patlidžan tako pokrijete dno i da patlidžan visi iz terine  (kao na slici )

Redjaj sad crvenu papriku, tikvice zelene i žute, spanać i žutu papriku

.Sad na vrh reda žute paprike pospi sir i sve ponovi dok ne potrošiš preostalo povrće.

Sada sve zamotaj u plastićnu foliju, stavi parče npr. kartona na vrh i neki težak predmet npr. kamen i sve ostavi u frižideru 8  do 24 sata. 



Sos od sušenog paradajza


1 šolja dobro napunjena sušenim paradajzem (ne iz ulja), stavljena u vruću vodu da se rekonstituiše

1 kašičica balzam sirćeta

4 cesnjaka samlevenog belog luka

1/ 4 kašičice soli

1/4 kasišice mlevenog crvenog bibera
1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
1 1/4 šolje maslinovog ulja.

U činiji kombinujte sušeni paradajz, balzam sirće, beli luk, crveni i crni biber i miksaj to na velikoj brzini.Dok se miksa postepeno dodaj maslinovo ulje, dok sve nije dobro izmešano.Gotovo.

 


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer