Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 7. мај 2011.

Terina od povrća sa kozjim sirom

Ova terina od povrća i kozijeg sira izgleda prelepo .Nije je uopšte teško napraviti a vaši gosti će biti impresionirani.Vi naravno kao umetnici u kuhinji možete i sami dodato svoje omiljeno povrće .


1/2 šolje maslinovog ulja  i još malo da se namasti posuda.
1 veći patlidžan, odseći vrh i dno i iseći uzdužne kriške
1/2 kg tikvica , očistiti i iseći na kriške kao patlidžan.
750 grama žutih tikvica, isečeno kao patlidžan
So i sveže mleven crni biber
1 kg, mekog svežeg kozijeg sira
2 kašike svežeg iseckanog bosiljka
2 kašike svežeg iseckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
2  velike crvene babure, pržene, oljuštene, seme izvadjeno sečene u  3 do 4 velika komada.
1 kg svežeg spanaća, opranog, očišćenog, blanširanog i grubo isečenog
2 velike žute paprike babure pripremiti na isti način kao crvene paprike
1 Sos od sušenog paradajza prema donjem receptu
Krutoni za serviranje
Predgrej rernu na 220 stepeni Celzija..
Dva ravna pleha prekri  srebrnom folijom i površno namaži uljem.Poredjaj patlidžan, tikvice u jednom redu,Ponovo ih premaži uljem i začini solju i biberom.Peci dok nije svetlo braon boje 8 do 10 minuta.
Izvadi iz rerne i osatvi da se ohladi.
Ponovi ovo sa preostalim kriškama povrća
U velikoj činiji izmešaj sir sa  bosiljkom, persunom, so i biber

U terini poredjajte sada patlidžan tako pokrijete dno i da patlidžan visi iz terine  (kao na slici )

Redjaj sad crvenu papriku, tikvice zelene i žute, spanać i žutu papriku

.Sad na vrh reda žute paprike pospi sir i sve ponovi dok ne potrošiš preostalo povrće.

Sada sve zamotaj u plastićnu foliju, stavi parče npr. kartona na vrh i neki težak predmet npr. kamen i sve ostavi u frižideru 8  do 24 sata. 



Sos od sušenog paradajza


1 šolja dobro napunjena sušenim paradajzem (ne iz ulja), stavljena u vruću vodu da se rekonstituiše

1 kašičica balzam sirćeta

4 cesnjaka samlevenog belog luka

1/ 4 kašičice soli

1/4 kasišice mlevenog crvenog bibera
1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
1 1/4 šolje maslinovog ulja.

U činiji kombinujte sušeni paradajz, balzam sirće, beli luk, crveni i crni biber i miksaj to na velikoj brzini.Dok se miksa postepeno dodaj maslinovo ulje, dok sve nije dobro izmešano.Gotovo.

 


11 коментара:

jasna varcakovic је рекао...

Zdravo, ukusno, odlicno!

JA U KUHINJI... је рекао...

Ovo jelo je zaista fantastično!

Анониман је рекао...

Drage moje drago mi je da vam se dopada .tako lepo izgleda;)

tasana065 је рекао...

Andjelu, ovo pravim koliko ove nedelje,sa malo izmenjenim sadrzajem namirnica,kod nas nema bas sve,stavicu slike na svoj blog.
Veliki poljubac

Анониман је рекао...

Tasana,Super.jedva cekam da vidim:)

Iiiii је рекао...

Divna je, ja sam pravila verziju koja se poveze zeliranim povrtnim bujonom. Ova sa sirom je sigurno jos ukusnija!

Анониман је рекао...

@melrose.Da i to je pravim obicno sa pilecim mesom ili sa ribom

Maja је рекао...

Ovo mi se jako dopada!!

Анониман је рекао...

Znas kako mnogo varijacija na ovo mzoe da se praviiiiiiiii

Calibe'nin Mutfağı је рекао...

Hi Dzoli,thanks for your visiting and comment..Say hello to your daughter and give her kiss from me please..
Greetings
Cali

Анониман је рекао...

@Cali .I will.Aren't all Cali's beautiful?:)

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer