Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 13. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 134. Ravanija



Ravanija

Potrebno je:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika griza
  • 1 prašak za pecivo
Za šerbet:
  • 600 ml vode
  • 10 kašika šećera
  • 1 limun - sok
Za posipanje:
  • malo kokosovog brašna
Priprema
  1. Jaja i šećer umutiti mikserom. U poseban sud izmešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Dodajte umućenoj smesi i mešajte kašikom pazeći da se ne stvore grudvice.
  2. Izmešanu smesu sipajte u namazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni dok nedobije zlatnu boju. Da li je testo pečeno proverite čačkalicom.
  3. Za to vreme u šerpicu nalijte vodu da provri dodajte šećer i nek još malo vri (oko 5 minuta). isključite i ostavite da se prohladi. Dodajte sok od limuna.
  4. Pečenu piškotu izvadite iz rerne. Prelijte sirup preko piškote, (piškota i sirup nesmeju biti vrući, već mlaki). Ostavite da sirup upije. Pospite kokosovim brašnom. Držite na hladnom do služenja.
Adilja Hodža

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer