Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 13. јул 2018.

Kuligre :Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 135. Zapečena jagnjetina sa kiselim kupusom


Zapečena jagnjetina sa kiselim kupusom


Za meso:
  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • malo ulja
  • soli
  • biber
  • začini
  • 1,5 litara vode
Za kupus:
  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • malo ulja
  • malo zacina i bibera
  • malo bujona
Priprema
  1. Jagnjetinu kuvati u slanoj vodi pola sata. Izvaditi je iz šerpe premazati uljem, začinima i biberom. Staviti u pekač i ubaciti u rerni da se peče oko sat vremena. Za to vreme iseći crni luk i kupus na sitno. Crni luk dinstati na ulju da postane staklast, dodati iseckan kupus i sve zajedno proprziti. Kupus naliti sa malo bujona u kojoj se kuvala jagnjetina dodati zacine i biber (netreba soliti jer je kupus već slan), poklopiti i ostaviti da se dinsta oko sat vremena uz povremeno mešanje. Kad je jagnjetina pečena sklonite poklopac od pekača da meso malo porumeni. Izvadite iz rerne i poslužite sa dinstanim kupusom.
Adilja Hodža
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer