Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 13. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 133.Kadaif Kocke


Kadaif kocke
Potebno je:
250 grama kadaifa (nepečenog)
100 grama oraha
1-2 kašike ulja
Sirup:
600 mililitara vode
400 grama šećera
nekoliko kriški limuna
Fil:
2 kesice pudinga od vanile
6 kaška šećera
500 mililitara mleka
125 grama margarina i
1 kesica šlaga za dekoraciju
Priprema:U tepsijicu stavite kadaif, poprskajte sa uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni pola sata ili dok nedobije blago braon boju. Dodajte seckane orahe i vratite nazad u rernu još malo da se i orasi  zapeku. Izvadite iz rerne i ostavite da strane.
U šerpici stavite vodu i šećer da se kuva, kada provri smanjite vatru i kuvajte desetak minuta. Stavite isečene kriške limuna. Ostavite sa strane da se hladi.
Sipajte sirup preko kadaifa (kadaif i sirup treba da su hladni ili mlaki, nikako vrelo) da upije i da se malo stegne.
Fil: Puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka. Preostalo mleko skuvajte, u njega ulijte hladnu mešavinu i mešajući kuvajte da se stegne. Ostavite da se ohladi. Dodajte omekšali margarin i mutite da smesa bude kremasta. Prelijte preko kadaifa i ravnomerno rasporedite. Ostavite nekoliko sati da se stegne. Pred služenje umutite šlag i dekorišite.
Vreme pripreme, 80 minuta


Adilja Hodža
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer