PAKETIĆI OD PLAVOG PATLIDŽANA
Sastojci | Količina |
plavi patlidžan | 3 |
crni luk | 2 glavice |
beli luk | 2 čena |
mleveno meso | 400 gr |
kačkavalj | 200 gr |
sok od paradajza | 3,5 dl |
suvi biljni začin | 1 kašičica |
biber | prsohvat |
so | 1 kašičica |
ulje
Prprema | 100 ml |
Crni luk isecite na kockice, beli luk izrendati i zajedno ih ispržiti. Dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne promeni boju. Nalijte malo vode, dinstati još 10 minuta, sipati sos od paradajza, začine i kuvati dok suvišna tečnost ne ispari.Patlidžane iseći uzduž na listove debljine pola centimetra, ne ljuštiti koru. Posoliti ih i pržiti na vrelom ulju s obe strane dok ne porumene. Na radnu površinu staviti unakrsno dva lista patlidžana, na sredinu nanesite fil od mesa, pa donje listove presavijte preko fila, kao i gornje.Paketiće okrenuti tako da završeci budu s donje strane. Ponavljati dok se ne utroši materijal. Vatrostalnu posudu obložiti papirom za pečenje, poslažie paketiće, prekrijte ih listovima kačkavalja i pecite u rerni na 180 stepeni.Ponavljati dok se ne utroši materijal. Vatrostalnu posudu obložiti papirom za pečenje, poslažie paketiće, prekrijte ih listovima kačkavalja i pecite u rerni na 180 stepeni.
Sonja Stevanović
Нема коментара:
Постави коментар