Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 26. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: Bosanske ćufte u sosu od bamije



Recept moje drage Gvozdene Živković , koji je poslala za naše  poslednje Kuligre je nažalost stigao po zaključenju iste ali uz njeno odobrenje biće svrstan u pdf knjižicu sa svim pristiglim receptima i koju ćete uskoro moći skinuti ovde sa bloga.

Bosanske ćufte u sosu od bamije

Sastojci

400 junećeg mlevenog mesa
1 jaje
sredina od dve kriške hleba
50 grama prezli
2 čena belog luka
2 glavice srednje, crnog luka
1 dl. ulja 
1 kašika brašna
1 srednji paradajz
1/2 korena paškanata
3 komada srednjih svežih bamija
soli i bibera po ukusu
voda po potrebi
vezica peršuna



Priprema


Mlevenom mesu dodajte umućeno jaje, malo soli seckan beli luk i sredinu od hleba. Sve viljuškom dobro izgnječite i ujednačite masu. Otkidajte komadiće pripremljenog mesa, formirajte ćufte, uvaljajte  ih u prezle. U tiganj zagrejte ulje li mast i na tihoj vatri pržite ćufte
Pržene ćufte izvadite i poredjajte u šerpu u kojoj će se kuvati.


Ulju gde ste pržili ćufte dodajte narezan na rebarca crni luk i pržite kratko
Bamiju operite, odrežite joj drške isecite na kružiće i dodajte proprženom luku
Zatim dodajte narendan paškanat i paradajz isečen na sitnije komadiće. Sve lagano mešajući upržite, dodajte kašiku brašna i soli po ukusu.  Sve ovo prelijte preko ćufti, nalijte vodom da ogrezne.  Kuvajte još desetak minuta. na kraju dodajte biber i malo naseckanog svežeg peršuna.
Sklonite sa vatre i poslužite toplo uz salatu po želji.

Gvozdena Živković
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer