Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 10. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 105. Ružice


Ružice

Testo:

  • 600 g brašna
  • 3 kašičice suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 žumanac
  • 1 limun - sok i korica

Fil:

  • 1 belance
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica rendane limunove korice

Za posipanje:

  • malo šećera u prahu
























Priprema

Prosejati brašno, pomešati ga sa solju i šećerima, kvascem, praškom za pecivo, dodati jaje i žumance, kao i maslinovo ulje i otopljen maslac. Postupno sipajući toplo mleko umesiti testo srednje tvrdoće. Ostaviti ga na toplom da narasta.
Nadošlo testo istresti na sto i oklagijom razvući koru.
Čašom vaditi krugove. Ostatke testa premesiti i ponovo vaditi krugove, dok se ne potroši sav materijal.
Za fil umutiti belance u sneg, dodati šećere, rendanu limunovu koru i orahe.


Na svaki krug staviti kašičicu fila. Svaki krug staviti na dlan i malo istegnuti krajeve pa slepiti testo kao paketić. Ne pritiskati jako, jer prilikom pečenja TREBA da se malo "rascvetaju".

Gotove paketiće ređati na pleh obložen pek papirom.Ružice treba da ostanu bele tek malo da vrhovi malo potamne.Još vruće,bogato posuti šećerom u prahu..
.Dijana Ademović
Subotica
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer