Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 2. септембар 2011.

Volim Losos sa Lososom / I love Salmon with Salmon

Šta napravite kad vam se odjednom prijave neočekivani gosti.Ja obično,naravno probam nesto brzo,zavisi i od toga ko  dolazi i šta vole da jedu.Znači ovoga puta za jedan brz ručak smo pravili Losos na tostu.
Mislim, naslov nije da bi vas zavarao, ja zaista najviše volim da jedem Losos na Lososu.Imam sreće da poznajem ovde nekog, ko me snabdeva ovakvim specijalitetima.A bogami imaju i gosti koji dolaze, jer ovo koliko god da je jednostavno, je itekako ukusno

Potrebno je
Lososo, 400 grama od fileta i 200 grama dimljenog lososa
3 limuna
Skoro celo pakovanje od 250 grama krem sira
2 bagete,možete i sami napraviti
Mirodjia ili morač za dekoraciju

Ako pravite svoj hleb evo kako to ja( pošto su gosti blizu ) iznimno spremih testo u mašini.
Ipak sam koristila crno brašno,meni je to ukusnije.Ako dodate po neki svež začin to će hlebu sigurno poboljšati ukus.Ja sam dodala malo korijandera i žalfije


Kada je mašina obavila svoj poslić, napravimo dve poveće bagete i stavimo ih  na pleh i u rernu na pečenje.Možete pleh posuti sa malo kukuriznog ili običnog brašna,ili kasnje samo nožem  podsečete.

Ovo je pečeno na 200 stepeni Celzija oko 20 minuta

Tost
Iseci svoj hleb na tanje kriške i zapeci ga sa obe strane.Ako si do sad pravio hleb ,nećes da ti sad na kraju zagori.Ovo nije pravo vreme da se popije kafica dok ga u rerni pazimo.Svako neka ga ispeče kako voli.Ja volim da je pečen malo sa obe strane ali ukusan je i kada donju stranu ostavite mekšu,naročito ako je hleb svež



Sada stavite Losos da se peče
Svež Losos stavite na malo ulja da se isprži. Losos je dosta 'masna' riba ,pa vam ne treba velika količina ulja



Sad možemo sve sastaviti.prvo počnemo sa krem sirom .Svaki tost namažemo sve do samog kraja ,dobrom količinom.


Sledeći je Losos.Stavljate male komadiće na svaki tost dok na svaki budete stavili Šta vam ostane dodajte ponovo.


Sada narežite limun na tanke kriške.
Sada jos dodamo sitno iseckanu mirodjiju ili morač i dobijemo ovo



I čašu vina.Prijatno


********
What do you make when unexpected guest are arriving for lunch ( or beter said arrived if they are unexpected).I try to make something quick and tasty.Depending who has arrived and what they like to  eat.And how long they are staying.I love Salmon and this lunch was with Salmon toasties.  Although this is very simply it is tasty as.People love these.I am lucky I have a friend that supplies me Salmon.And the title of my post is not misleading.I realy like Salmon on Salmon best.


  • Salmon - 400g fresh salmon fillet, or 200g smoked salmon pieces
  • 3 lemons
  • Most of a 250g pot of cream cheese
  • 2 french loaves of bread, or make your own
  • Dill or fennel to garnish
If you are making your own bread this is how I did it
If you are going with the fresh bread, make a wholegrain dough according to the directions of your breadmaker. Adding herbs to the bread is always a good thing - I found a good handful of sage and coriander worked a treat.

After the breadmaker has done it's thing, roll the dough into 2 long sausage shapes and place on an oven tray or pizza stone. You can use some polenta or corn flour to prevent the bread from sticking, or just deal with the sticking and knife it off later.



Cook the bread for approx 20 mins at 200 degrees Celsius.

Toast the bread

Chop your bread into bite sized pieces and lightly toast each side. If you have spent all day making and rolling your own bread, you DO NOT want to burn the toasties at this stage. Stand there and watch it cook, now is not a good time for a coffee.
I like to lightly toast both sides, but it's also nice to leave the underside really soft and untoasted, especially when your bread is nice and fresh.


Cook the Salmon

For fresh salmon, fry the fillets or steaks on both sides until cooked through. You won't need much oil in the pan for this, as the salmon is a particularly oily fish.


Add the toppings

First goes the cream cheese. Apply a generous coating of cream cheese to each toastie, spreading right to the edges.

Next up is the salmon - apply a measly piece of salmon to each toastie until you know how far it's going to go, then go back and add a bit more if you have leftovers.

The lemon pieces go on next.

Finally, chop up some fresh dill or fennel and sprinkle across the top of the platter. All done.

And you get this



And the glass of good white wine.Cheers

56 коментара:

Catarina Collins је рекао...

Gosto muito de salmão... E estes entradas ficaram com um aspecto delicioso : ) Ótima sugestao para as vestias e não só : )

Catarina

Mary је рекао...

This looks delicious. I haven't made salmon in quite a while. Nothing better than a squeeze of lemon and a perfectly cooked salmon. Nice job.

Tina Maxima је рекао...

sjajna si ,Dzolistice..sto bi rekao moj sin:NJAMIIIIIIIII:))

Nina је рекао...

Lovely and delicious!

Elisabeth је рекао...

I love salmon, any way you make it...this is such a lovely appetizer treat that for sure I will be making.
Dzoli, I have 2 awards for you to pay forward. You choose which one you would like. Take one, or take two...just please pass it on to at least 10 bloggers.
Congratulations, well deserved!
elisabeth@foodandthriftfinds

Kelly је рекао...

Great idea for last minute visitors... I like the simplicity and deliciousness of this recipe!

Kuvar za početnike је рекао...

Džoli,ovaj losos sa lososom je odličan,fenomenalno izgleda,baš mi se dopala ideja,ne samo za iznenadne goste već i za one koji dolaze u velikim grupama:rođendani...

Prirodna је рекао...

njamiiii, ja ga obožavam :) :)

Анониман је рекао...

Fantastična i jakoo ukusna ideja!
Ugodan vikend, pusa:)

JA U KUHINJI... је рекао...

Super ti je ovo, baš po mom ukusu.

Nale Coolinarija је рекао...

Džoli, ako ovo praviš na brzinu kako li tek spremaš natenane:) Ja bih uz ovo uživala bogoFski:))) Bravo!!!

Мъх је рекао...

Great idea for my next party:-)
Thank you, Dzoli;_0
Have a nice weekend!

Marlissa је рекао...

Zelfgemaakt brood is het beste! Zo lekker als het nog warm is en wat ruikt het huis lekker:) Leuk recept

Marina је рекао...

Ja mislim da sam ja imala tu nesreću da sam jela losos samo jednom, u avionu, i nije mi se svidio pa sad govorim da ga ne volim. Mislim da bi uživala kad bi probala ovo tvoje :)

jasna varcakovic је рекао...

Rado bih bila tvoj gost ;-)
(Dobrodoshla si da budesh moj!!!)

What's for dessert? је рекао...

Evo i meneeee, stižeeeem! Iako sam se najavila, svejedno bih ovo jelo za nenajavljene goste :D

Bite my cake је рекао...

Obožavam lososa! Sviđa mi se način na koji si ga ripremila i poslužila

Whats Cookin Italian Style Cuisine је рекао...

I love salmon too! this looks great!

Tamara је рекао...

ja sam luda za lososom!!! obožavam ga!! kad ti mogu doći u goste??!!

Dolce Vita је рекао...

Mmmhhhh... ich liebe Lachs! Das sieht seht gut aus, liebe Dzoli... Schade, dass Du so weit weg wohnst!
Liebe Grüsse
Susann

* је рекао...

That looks so delicious thanks for the recipe
I wish you a great weekend
love greetings ♥-Doris

LaMagicaZucca је рекао...

Today it's "bread time"!!!
Nice recipe!!

Nely је рекао...

Fenomenalan način spremanja lososa,jako mi se sviđa:)

Unknown је рекао...

Super izgleda..sve mi poznato.U kuci imam profi ugostitelja,njemu se ne moze podvaliti:) Ali da kojim slucajem on ti u goste dodje,rekao bi ti ovo je malo predjelo:)Sta konkretno jedemo?haha.Ili su tvoji gosti "Pflegeleigt"Pozzz u svakom slucaju:)

Nena3110 је рекао...

Kod tebe uvek nešto dobro.
Hvala za divne komentare na mom blogu.

Анониман је рекао...

A Svi koji su se pozvali neka naidju..cak i Spontin muz.za njega cemo repete dok ne bude dovoljno;)
Jasna da znas vi koji ste u Australiji ima najvise sanse da se bas sa vama prvo sretnem Ko zeli).A vi ste naravno uvek dobro dosli kod mene;)

Tim Vidra је рекао...

Wow! That salmon looks amazing.

E.A.T.

Rick Watson је рекао...

How much is a plane ticket from Alabama to where you live?
This looks incredible!

Natasha - Style Du Jour је рекао...

Looks so delicious, i love salmon, my favorite kind of fish!

Iiiii је рекао...

Volim losos i svu ribu, blago tebi sto imas onaj kamen za rernu, mogu misliti koji ukus to daje hljebu!

Sneige је рекао...

No, no , no! I shouldn't have watched here! Now I am craving salmon sandwiches with exactly this bread!!!
Yummilicious!

Simones Kitchen је рекао...

Simple or not it certainly looks delicious and that's what counts right?

Mimi је рекао...

Pa ovo nikako ne moze biti lose... :)

Karen Xavier је рекао...

Looks great, I am not fond of fish... but this I will happily eat, it looks appetizing and delicious.

Chels/Catz in the Kitchen је рекао...

I adore Salmon!! We have some in our freezer right now we're going to grill later this week and I cannot wait! This looks great!!

Jocie's Mom је рекао...

Nice! That's a perfect 'drop in guest' nibbly :) Sounds totally delicious!

Quay Po Cooks је рекао...

This will be an impressive appetizer to serve before the main dish. I can smell the freshly baked bread (in my mind)!

Kim Bee је рекао...

These looks so good. Love the part about the coffee. This really looks like such a great dish. I've never tried salmon like this but I am game to put anything on a baguette. So I must try it out.

mirjana је рекао...

jako fino!!!
I sama znas koliko volim losos,tako da mi svaka ideja dobro dode!!!

Анониман је рекао...

These salmon on salmon toasties sounds like a terrific party appetizer!

Marian је рекао...

Mm, lekker, inderdaad perfect voor onverwachte gasten!
Groetjes
Marian

girls who like to gorge је рекао...

That loks so lovely! xxx

Calibe'nin Mutfağı је рекао...

mmmmh they look very delicious !!!

Linda је рекао...

So glad you stopped by so I could find you. We absolutely love this kind of snack or appetizer and often make something similar. I love your version!

Rosa's Yummy Yums је рекао...

Beautiful and so temtping! Those salmon toasties look amazing and so delicious. Yummy!

Cheers,

Rosa

Roxana GreenGirl је рекао...

what a great idea for a last minute appetizer! Love it!

Jilda је рекао...

I love salmon and cream cheese with dill! Beautiful photographs.

Unknown је рекао...

Mmm. Salmon, cream cheese, dill and bread? Perfect meal any day!

Miguel Hinojosa је рекао...

Espectacular!!!
Buenisimo, has preparado todo un manjar de dioses.
Felicidades y muchas gracias por tu visita y tu comentario.
Por cierto no puedo hacerme seguidor de tu blog, que pasa?
Bueno lo intentare mas tarde....
Besos
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com

Miz Helen је рекао...

Your Salmon looks delicious! Cream Cheese and Dill are perfect flavors for Salmon. Hope you are having a great week and thanks for sharing.
Miz Helen

huongkongy је рекао...

That looks extremely and delcious and appetizing..especially since I'm starving at the moment! The next time I host a dinner party I will be sure to try these out :)

Pavithra Elangovan је рекао...

Wow beautifully done from the scratch..love it

Pavithra
www.dishesfrommykitchen.com

Lazaro Cooks је рекао...

I can see that you certainly do love salmon. Marvelous dish.

Bravo!

Cinnamon and Thyme је рекао...

I ja puno volim losos. Izgleda super i može se brzo pripremit :)

Jessica | Cajunlicious је рекао...

This looks so delicious! I love salmon!!!

Freundin des guten Geschmacks је рекао...

Um den wilden Lachs beneide ich dich schon sehr. Schöne Grüße aus Bochum!

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer